Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:15 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare editorială la început de toamnă Prin „Camere de hotel“, cu Anda Docea

ro

03 Sep, 2015 00:00 1091 Marime text
După Bucureşti şi Cluj-Napoca, Constanţa devine al treilea oraş în care jurnalista Anda Docea îşi va lansa volumul de debut, „Camere de hotel“.
 
Lansarea editorială în parfum de toamnă va avea loc în această după-amiază, de la ora 17.30, la hotel Aurora din Mamaia. „Lansarea oficială a cărţii a avut loc în luna mai, în Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român. De atunci mi-am propus ca, pe lângă participarea la târgurile de carte, să ajung cu «Camere de hotel» în oraşe care înseamnă ceva pentru sufletul meu, unde să mă bucur să revăd oameni dragi. Am început cu oraşul studenţiei mele, Cluj-Napoca, iar acum vin la Constanţa, la invitaţia unor oameni speciali, din dorinţa de a sta cu ei la o poveste tihnită, de a cunoaşte cititori noi şi de a mă bucura de sfârşitul de vară“, a declarat Anda Docea, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Aceasta nu este doar prima lansare la malul mării a autoarei, ci şi prima într-un hotel cu multe camere, aşa cum este gândit volumul de debut. Despre mare, Anda Docea spune că „este, de departe, cel mai potrivit decor pentru întâlnire, visare şi stare de bine“. „În orice poveste este nevoie de un pic de albastru“, completează autoarea.
 
Cartea de debut a jurnalistei este un volum de proză scurtă. Un amestec de ficţiune, dragoste, viaţă şi întâmplare, care îşi propune să facă nehotărârea mai uşor de tolerat. Să-ţi spună că, din când în când, e în regulă să renunţi, să nu ştii ce vrei sau să te întorci din drum. Că fiecare are adevărul lui şi că, de fapt, ce s-a petrecut în realitate nici nu prea contează.
 
Lansarea îi va avea drept invitaţi pe Mery Mambet, gazda evenimentului, Angela Doicescu, profesor de limba italiană, şi poeta Iulia Pană. „Vor mai fi prezenţi prieteni constănţeni, unii cunoscuţi doar virtual, pe care ard de nerăbdare să îi întâlnesc faţă în faţă“, precizează autoarea.

„În «Camere de hotel» există pentru fiecare cititor câte ceva“

Prin prisma reacţiilor primite de la cititori, scriitoarea a fost bucuroasă să constate că fiecare s-a oprit în altă parte a cărţii. „Unii s-au regăsit în poveştile de dragoste cu persoane care ne traversează viaţa ca să ne înveţe ceva. Alţii şi-au amintit cu plăcere de jocurile şi preocupările copilăriei comuniste. Alţii, poate, într-un moment mai greu, au avut nevoie să afle că a mai trecut cineva pe acolo că n-ar strica să fie mai îndurători cu ei înşişi şi că nimic nu e de nedesfăcut, de nereparat sau de neuitat. Şi alţii au dorit să se lase purtaţi într-o altă lume, a unei poveşti aproape adevărate despre lucruri aproape întâmplate. Cred că în «Camere de hotel» există pentru fiecare cititor câte ceva“, spune Anda Docea.
 
Autoarea îi invită pe toţi iubitorii de poveşti reale sau inventate să petreacă, astăzi, alături de ea şi de cei trei invitaţi „câteva ore tihnite“.
 
Sursa foto: Alina Crăiţă
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii