Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paștele Catolic Este Noaptea Sfântă a Învierii Domnului! Câți catolici sunt în județul Constanța

ro

03 Apr, 2021 18:50 3917 Marime text




În această noapte, catolicii de pretutindeni celebrează Noaptea Sfântă a Învierii Domnului, iar Papa va prezida, în bazilica Sfântul Petru, Vigilia Pascală.

Totodată, ritul binecuvântării focului și ceremonia luminii se vor desfășura în antreul bazilicii.

Potrivit VaticanNews, date fiind restricțiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19, în noaptea sfântă a Învierii Domnului, Papa nu mai administrează sacramentul botezului unui număr de adulți, dar se va celebra reînnoirea făgăduințelor de la botezul celor prezenți.

În județul Constanța, sunt 3.912 catolici, potrivit recensământului din 2011, citat de Institutul Național de Statistică.

La momentul respectiv, 1.425 de persoane din municipiul Constanța și-au declarat apartenența la confesiunea catolică, alături de 373 de persoane din Năvodari și 289 din Mangalia.

Totodată, la nivel de comune constănțene, cele mai multe persoane de confesiune catolică au fost înregistrate în Lumina, fiind vorba despre 492 de credincioși, comuna fiind urmată de Mihail Kogălniceanu, cu 220 de credincioși.

Televiziunea Română va transmite în direct, pe TVR 2, de la ora 20.30 (ora României), Vigilia Pascală din noaptea Învierii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii