Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păpușile prind din nou viață, pe scena teatrului „Căluțul de mare“

ro

05 Feb, 2021 00:00 2760 Marime text

În acest sfârșit de săptămână, se vor relua reprezentațiile la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“!
 
Cei mai mici dintre spectatori sunt așteptați, doar însoțiți de adulți, să se bucure de două povești clasice: „Fata babei și fata moșneagului“ și „Cei trei purceluși“.
 
Se pare că aceste prime spectacole pentru copii din noul an 2021 au fost așteptate cu nerăbdare, organizatorii anunțând deja că locurile în sala de teatru sunt epuizate.
 
Norocoșii care și-au luat bilete vor putea urmări sâmbătă, 6 februarie, de la ora 11.00, o adaptare după Ion Creangă a poveștii „Fata babei și fata moșneagului“, un spectacol recomandat micuților cu vârste de minimum 3 ani. Regia și scenariul îi aparțin lui Daniel Stanciu, scenografia este creată de Delia Cornelia Ioaniu, iar muzica poartă semnătura lui Dan Bălan.
În cele 50 minute, cât durează spectacolul, personajele vor fi puse în poveste de artiștii Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Duminică, 7 februarie, de la aceeași oră 11.00, un alt spectacol de succes va umple scena Teatrului pentru copii: reprezentația cu „Cei trei purceluși“ este o adaptare de Geo Balint, după celebra poveste a lui Serghei Mihailov. Scenografia poartă semnătura lui Adrian Drăguț, iar muzica a fost compusă de Dan Bălan.
Spectacolul de 50 de minute, recomandat grupei de vârstă 3+, îi are ca protagoniști pe actorii: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.
 
Schema sălii de spectacole poate fi găsită pe site-ul teatrului, www.teatruldelamare.ro, dar și pe platforma myticket.ro.
 
De pe site-ul Teatrului, am preluat următoarele reguli de acces:

 
Spectacolele Teatrului «Căluțul de mare», ce se vor juca pe scena teatrului de păpuși, vor fi susținute, în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților in condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii cât și conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3245/1805/2020, publicat în Monitorul Oficial, nr. 986 din 26 octombrie 2020.
 
 Dintre măsurile de siguranță sanitară pe care le aplicăm pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus, conform cu cadrul legislativ în vigoare, reamintim:
-efectuarea triajului observațional la intrarea în locație și măsurarea temperaturii va fi obligatorie; nu vom permite accesul în instituție a persoanelor ce prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3ºC.
-persoanele ce vor refuza să le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în instituție;
-vă reamintim că distanțarea fizică de 1,5 m intre persoane/ grupuri trebuie păstrată la intrarea în instituție cât și în spațiile din teatru, în momentul deplasării (de exemplu, la toaletă);
-accesul publicului va fi permis doar în condițiile purtării măștii de protecție pe toată durata spectacolului (pentru o protecție eficace, obligatoriu masca va acoperi gura și nasul);
-avem plasate, la loc vizibil, anunțuri scrise cu atenționări privind normele de distanțare fizică și regulile privind accesul în instituție;
-vă vom indica, permanent, dezinfectarea și igienizarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție prin cele 6 dispensere, plasate la loc vizibil și accesibil pentru copii și adulți, în instituție“.
 
Sursa foto: Facebook/teatrul calutul de mare
 

Citește și:

Pandemia a mutat și scândura scenei teatrelor constănțene pe paginile de Facebook

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii