Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:48 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oferta de nerefuzat a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

ro

15 Sep, 2021 00:00 1294 Marime text

 
 
  • Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” ne răsfață în acest weekend cu un concert simfonic și un balet neoclasic
 
Două evenimente culturale speciale vor marca acest sfârșit de săptămână, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Este vorba, mai întâi, de Concertul Simfonic dirijat de Stasie Gonikberg, care va fi prezentat vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 19, având în program partituri de W.A. Mozart (Uvertura la opera ”Nunta lui Figaro”), G. Rossini (Uvertura la opera ”Bărbierul din Sevilla”), F. Mendelssohn (Uvertura ”Hebridele”) și L. van Beethoven (Simfonia nr.6 în Fa Major, Op. 68 ”Pastorala”).
 
Duminică, 19 septembrie 2021, de la ora 19, suntem invitați la „Enesciana”, un spectacolul de balet neoclasic, care are loc
în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția a XXV-a.

„Enesciana” a primit Trofeul Galei Premiilor Operelor Naționale, ediția 2016, pentru cel mai bun spectacol românesc.
Proiectul este realizat pe muzica Simfoniei Nr.4 (numită și "Simfonia de școală") compusă de George Enescu, la vârsta de 17 ani, și finalizată de Pascal Bentoiu.

Regia şi coregrafia sunt semnate de Horaţiu Cherecheş, care semnează, de asemenea, scenografia, costumele și light design-ul. Cherecheș a dorit să creeze un balet neoclasic abstract, bazat pe tehnici de arhitecturizare corporal-coregrafică.
 
Soliști: Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu, Cătălina Iliescu, Scot Baldie, Irene Tomassetti, David Wall, Ella Slingsby, Daia Kashiwaba,Yuria Soeta, Keita Kamijyo Mayura Takase, Mihai Pâslaru, Oana Dincă, Marius Adrian Marin, Iguacel Sánchez, Marius Ștefan Marin, Sakura Okamura, Marco Alexandre Vicente, Mayu Takahashi, Reita Miyashita, Keito Shimomura.

Asistenți coregrafie: Monica Cherecheş, Irina Mihaiu
Regia tehnică: Gelu Râpă
 
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online www.tnobconstanta.ro/bilete
 
 
 Citește și:

#citeșteDobrogea: La mulți ani, Horațiu Cherecheș!
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii