Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța Studenții au participat la activități de scanare 3D a unor piese din patrimoniul muzeal (galerie foto)

ro

09 Jul, 2021 15:29 3105 Marime text
În cadrul evenimentului studenții au efectuat, sub supravegherea specialiștilor, activități de scanare 3D a unor piese din patrimoniul muzeal.
 
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat, în data de 09.07.2021, în cadrul proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal – Arhicup (BSB867), la sediul central din Piața Ovidiu nr. 12, un workshop cu studenți ai Facultății de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța.

În cadrul evenimentului studenții au efectuat, sub supravegherea specialiștilor, activități de scanare 3D a unor piese din patrimoniul muzeal.

„Prin activitatea propusă, instituția noastră a implicat comunitatea educativă locală în activități culturale din cadrul proiectului ARHICUP și a facilitat însușirea de către participanți a unor abilități în utilizarea unor metode digitale pentru promovarea patrimoniului cultural“ - au transmis reprezentanții MINAC. 

Proiectul ARHICUP a debutat la 1 iunie 2020, are o perioadă de implementare de 24 de luni și se derulează în cadrul programului Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană prin European Neighbourhood Instrument (ENI).

Aplicantul acestuia este Municipalitatea Nessebar (Bulgaria), iar al treilea partener este Muzeul Național de Istorie a Moldovei, din Chișinău.

El are ca obiectiv principal promovarea turismului arheologic, istoric și cultural din regiunea Mării Negre, prin utilizarea tehnologiilor digitale.
 
Sursa foto: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii