Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:34 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă din Tulcea, beneficiar al campaniei „Adoptă o pictură“, aflată la a treia ediţie

ro

27 Nov, 2019 00:00 1043 Marime text

Prin campania Adoptă o pictură, iniţiată în urmă cu trei ani de către Asociaţia de Dezvoltare Regională „Aegyssus” (ADRA), 24 de lucrări de pictură şi grafică, aflate în patrimoniul Muzeului de Artă din Tulcea,  au avut şansa de a fi restaurate şi reintroduse în circuitul public.
 
Aflată la cea de-a treia ediţie, campania din 2019 oferă ocazia iubitorilor de artă de a lua parte, prin sponsorizare, la salvarea de la degradare a 12 lucrări de pictură clasate de muzeul tulcean în Tezaur şi Fond . E vorba de lucrări aflate într-o stare vulnerabilă, care au nevoie urgentă de măsuri, pentru a se evita pierderea lor pentru totdeauna.
 
Dacă vă doriţi să contribuiţi la îmbogăţirea patrimoniului cultural, în condiţiile în care fondurile de stat sunt insuficiente, o puteţi face „adoptând” un tablou şi devenind patron al artelor.
 
Procesul de sponsorizare se desfăşoară în mod transparent, fiecare contract având stabilite clar destinaţia sumelor donate pentru lucrările de restaurare şi condiţiile specifice. Restaurările se realizează la o societate comercială specializată, autorizată de Ministerul Culturii şi Identităţii naţionale, în conformitate cu procedurile legale.
 
Proiect unic la nivel naţional, „Adoptă un tablou” a colectat în campaniile anterioare ( 2017-2018), din donaţii private, 75.000 lei, pentru restaurarea unor lucrări reprezentative de patrimoniu din colecţiile Muzeului de Artă Tulcea.
 
Mai multe detalii, puteţi afla de pe pagina de Facebook a Asociaţiei de dezvoltare Aegyssus.
 
Citeşte şi:
 

Lucrări ale artistului Constantin Găvenea, pe simezele Muzeului de Artă din Tulcea

Pagini de cultură chineză, la Muzeul de Artă din Tulcea

A debutat, la Muzeul de Artă din Tulcea, Bienala Internaţională de Pictură „Alexandru Ciucurencu”

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii