Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Bacău este viitoarea Capitală a Tineretului. Constanța a ajuns pe locul II din doi competitori

ro

14 Nov, 2016 15:31 3327 Marime text
Anunțarea orașului câștigător și ceremonia de decernare a titlului au avut loc ieri, 13 noiembrie, la Gala Tineretului din România, eveniment desfășurat sub umbrela Summitul Tinerilor, găzduit de Timișoara, Capitala Tineretului din România între 2 mai 2016 și 1 mai 2017, potrivit Hotnews.ro.
 
Pe lângă Bacău, în finala competiției de proiecte s-a calificat și orașul Constanța, informeaza comunicatul sursei citate.
 
 
Capitala Tineretului din România a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, recunoaștere care confirmă atât valoarea ideii care stă în spatele programului, cât și succesul fazei pilot.
 
 
Pe lângă titlul Capitala Tineretului din România, Bacău a câștigat și premiul în valoare de 50.000 de euro, oferit de inițiatorii programului - Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).
 
 
Juriul independent, format din 15 reprezentanți ai unor instituții publice, ai sectorului privat și ai celui neguvernamental, au evaluat candidaturile celor două orașe finaliste - Bacău și Constanța - prin prisma dosarelor depuse.
 
Jurizarea a fost făcută în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor, și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.
 
Bacău va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017-1 mai 2018.

Premiul în valoare de 50.000 de euro reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de Bacău, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare. Chiar și după decernarea premiului, inițiatorii programului vor continua eforturile de mobilizare a unor parteneriate publice și private pentru susținerea programului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii