Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Mircea Cărtărescu este la Constanţa. Primeşte titlul de Doctor Honoris Causa (galerie foto)

ro

08 May, 2017 12:37 2572 Marime text
Scriitorul Mircea Cărtărescu este prezent la Constanţa pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius, dar şi pentru a susţine conferinţa cu titlul „Liniile de forţă ale poeziei de azi".
 
După interpretarea tradiţionalului „Gaudeamus igitur", rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină a spus:
 

„Este o tradiţie în universitatea noastră de a completa corpul profesoral", amintind de personalităţile vieţii culturale care au primit înaltul titlu academic.

 
După aceea, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici a dat citire Laudatio-ului, salutând prezenţa „celui mai cunoscut şi valoros scriitor român contemporan al literaturii române".

„Este o onoare deosebită, total neaşteptată, şi de aceea cu atât mai preţioasă, să primesc din partea Universităţii Ovidius primul titlul de Doctor Honoris Causa din cariera mea de profesor şi scriitor", a spus Mircea Cărtărescu.


Înainte de a susţine conferinţa „Linii de forţă ale poeziei de azi", Mircea Cărtărescu a ţinut să aducă mulţumiri speciale fostului sau student şi „foarte dragului” său prieten Angelo Mitchievici.

UPDATE, ora 14.09

La finalul conferinţei, zeci de persoane stau la rând să primească un autograf de la Mircea Cărtărescu.Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii