Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:32 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pictura zilei „Meditative Rose” de Salvador Dali

ro

25 Jun, 2015 08:48 1996 Marime text
O personalitate marcantă a secolului XX, pictorul spaniol Salvador Dali, originar din Figueras, unde, în prezent, există un muzeu dedicat lui, a spart tiparele vremurilor în care a trăit. Dali s-a născut pe 11 mai 1904.

În copilărie, a avut parte de o atitudine rece din partea familiei şi a colegilor de clasă, din cauza numeroaselor accese de furie pe care le avea. A mers atât de departe, încât a dezvoltat un cult al personalităţii, conturat de la o vârstă fragedă. În „Jurnalul unui geniu” mărturisea că „în copilărie atât de mult m-am crezut geniu, încât până la urmă am şi ajuns”. Afirma despre Pablo Picasso că este al doilea mare geniu al lumii, după el insuşi.

Cu o neobişnuită încredere în forţele proprii, Dali a rimat cu talentul său şi a avut un succes impresionant în domeniul culturii. Îşi folosea visele şi reveriile drept sursă de inspiraţie pentru tablouri. Dali a fost un artist versatil, care nu s-a limitat doar la a picta, remarcându-se şi pentru contribuţiile aduse teatrului, modei şi fotografiei, printre altele.
 
Sursa foto: Pinterest

Ti-a placut articolul?

Comentarii