Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările pot fi admirate la Muzeul de Artă Constanţa Tabăra de pictură „Pontul Euxin“ s-a încheiat cu un vernisaj (galerie foto)

ro

22 Sep, 2015 00:00 2718 Marime text
Timp de zece zile, constănţenii pot admira, la Muzeul de Artă din Constanţa, cele 95 de lucrări realizate în cadrul celei de-a treia ediţii a Taberei de Pictură „Pontul Euxin“.

Vernisajul expoziţiei a avut loc duminică, la eveniment participând omul de afaceri Florin Cârstocea, cel care a susţinut financiar organizarea taberei de pictură, Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa, Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa, artiştii implicaţi în acest proiect, dar şi alţi invitaţi distinşi. „Am inițiat acest eveniment în ideea de a susține tinerii artiști. De la ediție la ediție, valoarea lucrărilor a crescut. Anul acesta, lucrările sunt deosebite, au o reală valoare artistică. Lucrările au fost executate de tineri care au venit și la prima, și la a doua ediție. Acest lucru mă face să mă gândesc la a patra ediție, cu toate că nu este ușor să susții un astfel de eveniment artistic, din punct de vedere material și logistic. Voi propune autorităților locale să facem împreună mai multe ediții, mai bune, și, de ce nu, internaționale, mai ales că tabăra se numește «Pontul Euxin», definitoriu pentru acest spațiu dobrogean“, a precizat omul de afaceri Florin Cârstocea, cel care a inițiat și a susținut financiar organizarea Taberei de Pictură „Pontul Euxin“. Tinerii artişti au primit de la organizatorii Taberei de Pictură „Pontul Euxin“ câte o plachetă, o diplomă, precum şi o sumă de bani.
 
La cea de-a treia ediţie a Taberei de Pictură „Pontul Euxin“ au participat 17 artişti, care provin de la centrele universitare din Constanţa, Cluj, Iaşi şi Bucureşti: Zamfira Bîrzu, Dragoş Bojin, Maria Oana Ciobotaru, Adrian Crâşmaru, Rodica Crâşmaru, Valentin Marian Ionescu, Istvan Dura Kudor, Gabriel Cristian Lăpuşan, Laura Macri, George Mircea, Ioana Popa, Constantin Rusu, Andrei Tudoran, Dominic Petru Vîrtosu. Invitaţii de onoare ai taberei au fost Daniela Ţurcanu şi Gheorghe Caruţiu. Reamintim că cea de-a doua ediție a Taberei de Pictură „Pontul Euxin“ s-a desfășurat în august-septembrie 2014 și a avut tema „Creștinismul în Dobrogea“. Prima ediție a Taberei de Pictură „Pontul Euxin“ s-a desfășurat în septembrie 2013, cu tema „Briza mării“.

Citeşte şi

Tabăra de pictură „Pontul Euxin“, omagiu adus Dobrogei: Florin Cârstocea - „Anul acesta, lucrările au o reală valoare artistică“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii