Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:40 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Eveniment cultural de excepție. Vartan Arachelian își lansează două volume la Constanța

ro

22 Nov, 2019 16:12 1812 Marime text
În aceste momente, la Centrul Multifuncțional Educațional pentru Tineret „Jean Constantin” are loc lansarea volumelor „Cartea regelui romantic și a fiilor fără de țară” (Editura RAO, 2016) și „La capătul noții” (Editura Polirom, 2015), ale lui Vartan Arachelian.
 
Amfitrionul evenimentului este prozatoarea și publicista Aurelia Lăpușan.
 
Evenimentul editorial face parte din proiectul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, Arta, de la viziune la formă.

UPDATE 5 ora 16:48: Se vizionează secvențe din filme documentare cu stransă legatură cu omul de televiziune Vartan Arachelian. Primul este cu Petre Țuțea, al doilea este cu Corneliu Coposu.

UPDATE 4 ora 16:35: „Este foarte important că se sărbătorește acest eveniment. Dobrogea a însemnat pentru România mult. Ieșirea la mare a unui stat are o mare importanță. Cum este Armenia, patria mea de origine, care este inconjurată de pământ",  a mai spus autorul.

UPDATE 3 ora 16:26: "Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare. Știam că în 1878 au intrat armatele române la Constanța. Dădeam la vremea respectivă de o stradă, strada 11 aprilie. Aflu că e legat tot de faptul că Dobrogea și Constanța a devenit parte din România", spune Vartan Arachelian în debutul discursului.

UPDATE 2 ora 16:20: "Haideți să vorbim toți de Vartan Arachelian, constănțeanul. Îl cunosc de mult. A fost redactor la Dobrogea Nouă", spune răspicat Aurelia Lapușan. O surpriză de amploare pentru autorul cărților a fost pregatită. Un slide cu imagini din tinerețea lui Arachelian a fost proiectat în debutul evenimentului.

UPDATE 1 ora 16:13: Dan Cojocaru moderează lansarea de carte, la Centrul Multifuncțional Jean Constantin. "În această seară, fac introducerea doamnei Lăpușan, care va vorbi despre evenimentul din seara aceasta".

Aurelia Lapusan: "Vreau să facem un joc de imaginatie. 22-23 noiembrie 1878, tot orașul era într-o frenezie. Se împodobeau cu arcul de triumf zonele din piața 23 noiembrie, apoi Piața Ovidiu. Eu am un citat din acest ziar din 1878", debutează Aurelia Lapușan în discursul care se transformă într-un arc peste timp cu 141 de ani în urmă.

A dat citire unui articol din ziarul de la vremea respectivă, unde Constanța de la acea vreme era în sărbătoare.

Citește și: Vartan Arachelian, într-o întâlnire neconvențională cu cititorii constănțeni

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii