Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:44 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia specialiştilor în istorie! Concurs de studii de istorie dedicat zilei de 14 noiembrie, cu premii de mii de euro

ro

11 May, 2018 11:03 1973 Marime text

Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea şi Ansamblul artistic profesionist „Baladele Deltei“ lansează în mediul cultural românesc Concursul de studii istorice pe tema unirii Dobrogei cu România – 14 noiembrie 1878, adresat istoricilor şi oamenilor de cultură preocupaţi de istorie.

Iniţiat în contextul Anului Centenar al Marii Uniri, concursul este dotat cu premii constând în bani (plătibili în moneda RON), după cum urmează: Premiul de excelenţă – contravaloarea a 3.500 euro, premiul I – contravaloarea a 2.500 euro, premiul al II-lea – contravaloarea a 2.000 de euro; premiul al III-lea – contravaloarea a 1.000 de euro; şi două menţiuni – contravaloarea a 500 de euro fiecare. Sumele vor fi impozitate conform legii.

De asemenea, primele zece lucrări, astfel declarate în urma jurizării, vor face obiectul publicării într-un volum antologic, autorii urmând a primi un număr de 10 exemplare fiecare, iar organizatorii vor putea posta pe paginile web proprii toate lucrările intrate în concurs.

Premiile şi volumele vor fi înmânate direct câştigătorilor acestor drepturi, conform jurizării, în cadrul unei festivităţi solmne dedicate zilei de 14 noiembrie ce urmează a avea loc în Tulcea, în data de 12 noiembrie.
 
Rigori tehnice
Dimensiunea studiului va fi de cel puţin 25 de pagini A4-corp 12şi de cel mult 30 de pagini A4-corp 12. Bibliografia nu este cuprinsă în acest număr de pagini, fiind anexată lor.

Ilustraţiile eventuale pot fi în număr de cel mult trei şi nu vor fi incluse în limita celor 25-30 de pagini ale studiului, fiind anexate acestora.

Studiul va fi redactat în limba română, având câte un rezumat în limbile română şi engleză, de dimensiunea a cel mult o pagină A4-corp 12 fiecare, precum şi lista cuvintelor cheie.

Studiul, însoţit de CV-ul autorului conţinând fotografia şi datele de contact, redactat atât în limba română, cât şi în limba engleză, precum şi copia diplomei de absolvire a studiilor de specialitate vor fi trimise pe adresa de e-mail ansamblulartistic@zahoo.com, iar prin poştă la adresa Ansamblul artistic profesionist „Baladele Deltei“, str. Mircea Vodă nr. 67A, cod 820129, municipiul Tulcea, judeţul Tulcea.

Informaţiile utile vor fi publicate pe pagina web a instituţiei organizatoare http://baladeledelteitulcea.ro/.

Concurenţii pot solicita orice consultaţie sau precizare cu privire la concurs la e-mailul mai sus menţionat sau prin telefon 0240-520112; 0756568115, personaă de contact Arhire Constantin Daniel.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii