Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Muzică bună, inspirație și lansări de carte, la aniversarea Doors Club (galerie foto)

ro

27 Jan, 2018 00:00 4954 Marime text
A fost zi de mare sărbătoare, joi seară, în clubul Doors, care a aniversat 12 ani de existență cu invitați speciali, de suflet (care altădată urcau pe scena de concert, dar acum au stat în public), cu muzică bună, dar și cu literatură, pentru că Amelia Stănescu, organizatorul de evenimente de la Doors, a lansat cartea „Culise şi galanterii - Doors Club Style. Portrete / Interviuri / Întâlniri / Testimoniale“ și Ioana Bărbuliceanu a prezentat romanul „Jazz cu fructe exotice“.
 
„Pentru mine, Doors Club este un brand și mă mândresc din tot sufletul să fiu organizatorul de evenimente și PR-ul acestui club (...) Pentru că ne dorim să mulțumim artiștilor care ne-au trecut pragul, artiștilor care ne reprezintă, care vin cu sufletul deschis la noi și care se simt de fiecare dată bine și duc atmosfera clubului mai departe în țară, le-am dedicat o carte“, a spus, emoționată, poeta Amelia Stănescu.
 
„Pentru că s-au împlinit doi ani și jumătate de când lucrez aici și am avut onoarea să cunosc foarte multe personaje adevărate, oameni de valoare ai clubului nostru, mi-am permis să adun într-o carte atât portrete ale artiștilor pe care i-am cunoscut, interviuri cu ei, cât și foarte multe fapte de culise, chestii savuroase, dialoguri între două concerte sau în spații mai puțin convenționale. (...) Am descoperit în artiștii care au intrat în această frumoasă atmosferă a Doors-ului suflete foarte poetice. Ceea ce m-a surprins foarte tare este că foarte mulți, de Ziua Poeziei, ne-au dedicat câte un poem. Cartea nu conține doar interviuri, portretele artiștilor, ci și câteva pagini de jurnal, elemente de culise, povești de viață, testimoniale, mărturii ale dialogului meu cu publicul sau numeroase replici, unele mai haioase decât altele“, a mai spus cea care introduce publicul în... culisele Doors Club.
 
Autoarea romanului „Jazz cu fructe exotice“, Ioana Bărbuliceanu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud, a mărturisit că a scris cartea la începutul anului 2017, pe când avea 16 ani și jumătate.

„Am pus suflet în fiecare rând pe care l-am scris (...) Mi-am găsit inspirația în acest loc, nu doar când am scris «Jazz cu fructe exotice», ci de fiecare dată când am călcat pragul acestui club. Mă uit în ochii dvs. și-mi găsesc inspirația. Am scris despre oamenii de aici (...) Sufletul e plin de emoție și de muzică ori de câte ori vin aici. Petrec mai mult timp în Doors decât acasă, iar vara în White Horse, pentru că eu locuiesc în Costinești, așa că acolo am crescut, acolo am început să scriu muzică, acolo am ajuns început să scriu cărți. Am în lucru o a doua carte, pe care o voi dedica tot Doors-ului, pentru că tot aici mi-am găsit inspirația și pentru ea“, a spus tânăra autoare pasionată de muzică.

Volumele „Culise şi galanterii - Doors Club Style. Portrete / Interviuri / Întâlniri / Testimoniale“, de Amelia Stănescu, și „Jazz cu fructe exotice“, de Ioana Bărbuliceanu, pot fi procurate de la sediul Doors Club la prețul de 30 de lei fiecare. 

Seara aniversară de joi a fost dedicată în special artiștilor Doors-ului, printre cei prezenți fiind Tibi DuțuSilviu CovaciWalter GhicolescuVali PetcuLaurențiu MarinescuAida Tavitian, marele absent fiind cel cu care se deschidea, în urmă cu 12 ani, Doors Club, Harry Tavitian.
 
Atmosfera a fost întreținută de Sorin Lupașcu, cu muzică pe vinil, și de trupa The Jacks.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Amelia Stănescu prezintă „Culise şi galanterii“, portrete şi interviuri cu artişti care au cântat în Doors
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii