Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

С Днем России! Happy Russia Day! Google omagiază ZIUA Rusiei. Cine este consulul general al Rusiei la Constanța

ro

12 Jun, 2017 04:39 1559 Marime text
Astăzi este Ziua Rusiei și în semn de respect pentru această aniversare Google și-a schimbat pagina 1 având un nou Doodle.
În prim planul imaginii cu noul Doodle se vede, sus, drapelul Rusiei, iar dedesubt, în animație, buștenii de mesteacăn care, potrivit creatorului noului Doodle, sunt încântați să sărbătorească Ziua Rusiei.
  
Zusia serbează Ziua Naţională pe 12 iunie. Pe 12 iunie 1990 fiind adoptată Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei.
În anul 1994, primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţin, prin Decretul său, a conferit importanţa de stat zilei de 12 iunie – Ziua adoptării Declaraţiei privind suveranitatea de Stat a Rusiei.

Documentul ca atare fusese semnat cu patru ani mai înainte, la primul Congres al deputaţilor poporului din R.S.F.S.R, în condiţiile în care fostele republici ale Uniunii Sovietice îşi declarau rând pe rând suveranitatea. De altfel, la 12 iunie, pe lângă suveranitate, Rusia şi-a ales şi primul Preşedinte. 

Această sărbătoare a primit denumirea oficială de Ziua Rusiei în 2002 şi de atunci ea este marcată în întreaga ţară. În ceea ce priveşte Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sublinia că, “odată cu acest document a început numărătoarea noii noastre istorii. A istoriei statului democratic, bazat pe libertăţile cetăţeneşti şi pe supremaţia legii”.

Consulul General al Rusiei la Constanța este Vladimir Volkov.

Acesta a organizat, în urmă cu câteva zile o recepție, în cinstea evenimentului de astăzi, la care au participat o serie de oficialități din Constanța.  

Consulatul general al Rusiei la Constanța este pe strada Mihai Viteazu, nr. 5, colț cu bulevardul Ferdinand.

Are ca zonă de competența consulară județele Brăila, Constanța, Galați, și Tulcea.

Consulatul General al Rusiei la Constanța a fost înființat prin schimbul de scrisori diplomatice între Ambasada URSS în România și Ministerul afacerilor Externe al României din 22 și 28 mai 1946.

Consulatul General a fost deschis în aprilie anului 1947.

С Днем России! Happy Russia Day!
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii