Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:48 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala Tânărului Actor „Hop”, la final. Care sunt actorii premiaţi în acest an (video)

ro

14 Sep, 2015 00:00 740 Marime text
Cel mai important program românesc dedicat tinerilor actori profesionişti, desfăşurat la Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 11 septembrie, când au fost desemnaţi câştigătorii. 27 de absolvenți ai facultăților de profil din țară au concurat la Gala Tânărului Actor „Hop”, care a devenit, cel puţin pentru generaţiile de actori care i-au călcat pragul, un fenomen.

Cine au fost marii câştigători ai galei

Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, i-a înmânat Danei Marineci marele premiul al ediţiei cu numărul 18 a Galei Tânărului Actor „Hop”, pentru rolul din „Sonata sunetelor primordiale”, de Kurt Schwitters, precum şi pentru „Amor estival” de Stela Popescu. Actriţa şi-a exprimat recunoştinţa pe pagina sa personală de Facebook: „Sunt extrem de recunoscătoare şi mulţumesc din tot ceea ce sunt eu, cu tot sufletul meu, pentru tot ce s-a-ntâmplat, pentru toate gândurile, vorbele şi mesajele minunate pe care le-am primit”, a scris Dana Marineci.
 
Premiul a fost acordat şi în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale galei. Precizăm că, din anul 2013, organizatorii evenimentului au hotărât ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină marele premiu al galei.
 
Directorul Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă, a înmânat premiul pentru Cea mai bună actriţă, secţiunea Individual. Acesta a fost câştigat de Maria Teodora Filip, pentru „Un dada clown”, dar şi pentru alte creaţii. Actriţei Ana Ularu i-a revenit onoarea de a-l premia pe Cel mai bun actor la secţiunea Individual. Distincţia i-a fost acordată lui Nicholas Caţianis, pentru „Trifoiul cu patru foi”, după „Râs Nervos”, de Christopher Durang, şi „Trifoiul cu patru foi”, de Eugène Ionesco, dar şi pentru „Îmi place să mă plimb pe stradă”.
 
De asemenea, Luiza Zan a înmânat Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, actriţei Cătălina Bălălău, pentru rolul din „With a little help from my friends”, de Maria Manolescu, precum şi pentru „Maneaua sfântă”.
 
Începând cu ediţia 2014, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii galei şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”, iniţiat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Anul acesta, şansa i-a fost oferită lui Nicholas Caţianis.
 
27 de tineri au aspirat la titlul de „Cel mai bun tânăr actor”. Ei au fost notaţi de actorul şi muzicianul Tudor Chirilă, regizorul şi scenaristul Radu Jude, actriţa şi directorul Teatrului Evreiesc de Stat Maia Morgenstern, scenografa Iuliana Vîlsan şi cântăreaţa şi profesoara de jazz Luiza Zan. Pentru a treia oară, consecutiv, directorul artistic al evenimentului a fost regizorul Radu Afrim.
 
În secţiunea video, puteţi urmări jurnalul video al galei din acest an, realizat de Iustin Şurpănelu.
 
Sursa foto: Uniter
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii