Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala de premiere, dar și un remarcabil spectacol de teatru-dans, în ultima seară HOP 2019

ro

06 Sep, 2019 11:42 2336 Marime text
Ultima seară a Galei tânărului actor HOP 2019 - care a fost găzduită, timp de patru zile, de Teatrul de Stat din Constanța - a fost dedicată decernării premiilor. O festivitate atipică, jucăușă și veselă, marcată totuși de foarte multă emoție.
 
Premierea a fost precedată de spectacolul ”On the Roof”, conceput în timp record de Gigi Căciuleanu, împreună cu unii dintre tinerii selecționați la Gala HOP 2019. În spectacol au evoluat 14 dintre dans-actori, în mai multe scene ce au împletit performanțe de expresivitate corporală cu remarcabile tehnici interpretative. Spectacolul a avut la bază, în cuvintele coregrafului, „capacitatea de a face față, de a se dovedi rapizi, originali și creativi la proba de improvizație cu care fiecare a fost confruntat la preselecția Galei HOP, pe lângă piesa în prealabil lucrată de ei”.

Astfel, tinerii participanți au devenit Gigi Căciuleanu „Ad Hop” Company, coregraful exprimându-și regretul de a nu fi fost posibil să înglobeze în această companie și acest spectacol pe toți cei selectați în finala HOP 2019.

Spectacolul – conceput deopotrivă ca un exercițiu și o demonstrație a virtuților necesare performerilor din teatrul coregrafic - a fost impresionant nu doar prin complexitatea dans-actoriei și prin varietatea momentelor și a interpretărilor, dar și prin faptul că a fost o producție bine închegată, cu o coeziune de grup interesantă, netrădând aproape deloc faptul că dans-actorii nu aveau în spate ani de experiență interpretativă și de mișcare.
 
Revenind la premiere, directorul artistic, „animatorul” Galei HOP, a ținut să le acorde tuturor participanților câte o diplomă și să le mulțumească pentru faptul că există și i-au oferit șansa de a-i vedea, de a trăi și a se bucura alături de ei, de momente absolut speciale.
 
Premiul cel mare i-a fost decernat Roxanei-Florina Fânaţă, absolventă în 2015 a Universităţii Babeş-Bolay din Cluj-Napoca, la care a fost apreciată subtilitatea și expresivitatea mișcării, abordarea corpului ca pe un depozit unde se resping și se unesc o multitudine de stări şi senzaţii.

Au fost prezenți la Gală reprezentanți ai autorităților locale din Constanța și București, care au promis sprijin pentru teatru, pentru tinerii talentați și proiectele lor.
 
Gigi Căciuleanu, ”autorul moral” al temei recent încheiatei Gale HOP, nu a uitat, în final, să evoce copilăria sa în Constanța, colaborarea de la începutul anilor 2000 cu Teatrul de Balet aflat sub direcția Anei Maria Munteanu. A ținut, de asemenea, să amintească faptul că aici, la malul mării, s-a născut trupa regretatului Oleg Danovski, de unde au plecat în țară și în lume mulți  dansatori importanți.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și
Interviu cu Gigi Căciuleanu, „animatorul“ Galei tânărului actor HOP 2019 „Dialogul dintre voce și corp m-a urmărit o viață întreagă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii