Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:39 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitate de decernare a Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor

ro

15 Dec, 2017 00:00 2202 Marime text
Duminică, 17 decembrie, de la ora 13.30, Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România organizează, la Muzeul de Artă din Constanţa, festivitatea de decernare a Premiilor Filialei pe anul 2016.

Prezentarea premiilor va fi realizată de Angelo Mitchievici, preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar, prozatorul Ovidiu Dunăreanu , redactor-şef al revistei Ex Ponto, împreună cu directorul Muzeului de Artă din Constanţa, dr. Doina Păuleanu, reputat istoric şi critic de artă.
 
Juriul care a deliberat activitatea depusă de membrii acestei filiale de-a lungul anului trecut este format din preşedintele USR şi membrii prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet (istoric şi teoretician literar), Ovidiu Dunăreanu (prozator), Anastasia Dumitru (critic literar) şi Costel Bunoaica (poet).
 
Se vor acorda opt premii la următoarele categorii: Proză, Poezie, Opera Omnia, Premiul „Florin Şlapac“ pentru debut în roman, Premiul „Constantin Novac“ pentru un roman de inspiraţie marină, Premiul special „Ovidius“ pentru poezie, Premiul „Ex Ponto“ pentru literatură în relaţia cu alte arte.

Pentru a întregi momentul cultural, cei prezenţi se vor bucura de un recital oferit de renumitul pianist Nicolae Dumitru, absolvent al Academiei Ruse de Muzică „Gnessin“ de la Moscova, sub îndrumarea maestrului emerit Mihail Sayamov. 
Evenimentele organizate în cadrul USR Filiala Dobrogea sunt promovate atât pe website, www.usr-dobrogea.ro, cât şi pe pagina de Facebook - USR DOBROGEA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii