Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:37 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Filiala Dobrogea a acordat un nou mandat de preşedinte lui Angelo Mitchievici. La nivel naţional, bătălia continuă

ro

30 Apr, 2018 00:00 1138 Marime text
Filiala Constanţa a Uniunii Scriitorilor şi-a ales în acest weekend preşedintele şi Comitetul Director.
Criticul literar, scriitorul şi eseistul Angelo Mitchievici, conferenţiar doctor la Catedra de Filologie română, limbi clasice şi balcanice - Facultatea de Litere, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, a primit un nou mandat din partea membrilor Adunării Generale a filialei Constanţa a USR.
 
La eveniment a participat în calitate de invitat şi Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Întrunirea de alegeri s-a desfăşurat în Biblioteca „Ioan Popişteanu“ a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

Uniunea Scriitorilor din România se apropie de alegeri. Principalul contracandidat al preşedintelui actual, Nicolae Manolescu, este Dan Lungu, fost manager al Muzeului Naţional al Literaturii din Iaşi.
Ştefan Mitroi şi Simona Vasilache şi eseistul Narcis Zarnescu se numără şi ei printre candidaţii la funcţia de preşedinte al USR.
 
Membrii filialelor Adunărilor Generale ale filialelor au votat în perioada 11-29 aprilie, într-o urnă, preşedintele filialei, comitetul de conducere al filialei şi, unde e cazul, reprezentanţii în Consiliul USR, iar într-o altă urnă, preşedintele USR. Urna cu voturile exprimate pentru preşedintele USR se sigilează înainte de data începerii alegerilor de către comisia de monitorizare a alegerilor, care o va păstra, într-un spaţiu securizat pe durata alegerilor, până la data numărării voturilor. Rezultatele alegerilor se vor consemna într-un proces-verbal întocmit de comisia de monitorizare a alegerilor, la data de 5 mai, în cadrul Consiliului USR.
 
În prezent, USR are 2.600 de membri, care activează în 19 filiale organizate în România şi în Filiala Chişinău din Republica Moldova.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii