Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Miturile Cetăţii“. Lansarea numărului 40 al revistei Scena.ro

ro

26 Jun, 2018 00:00 2250 Marime text

În cadrul Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“, astăzi, de la ora 11.00, la Muzeul de Istorie din Constanţa, va avea loc lansarea numărului 40 al revistei Scena.ro, aflată la cel de-al zecelea an de apariţie.
 
Vor participa la lansare Cristina Modreanu, redactorul-şef al publicaţiei, Clara Trăistariu, coordonatoarea proiectelor culturale ale Institutului Francez din Bucureşti, Florentina Bratfanof, coordonatoarea dosarului special din numărul 40, şi Mirela Pană, directorul artistic al Teatrului de Stat din Constanţa.
 
Numărul 40 al revistei Scena.ro conţine un dosar special, cu titlul „Miracolul noului circ francez“, realizat cu susţinerea Institutului Francez din Bucureşti şi coordonat de Florentina Bratfanof, colaboratoare a publicaţiei încă de la înfiinţarea acesteia şi pasionată de arta circului în noile ei forme. De la Geneza circului contemporan, la Naşterea circului contemporan francez şi la particularităţile Circului de autor, cele zece pagini dedicate dosarului pun în lumină un tip de creativitate absolut spectaculos dezvoltat pe scena franceză.
 
Tot în numărul 40, rubrica In/Out, care ţine legătura cu scena internaţională, îi are în prim-plan pe Hans Thies Lehmann, autorul teoriei Teatrului postdramatic, şi pe regizorul Milo Rau, unul dintre cei care practică, cu tot mai mare succes în lume, acest tip de teatru.
 
Citeşte şi:

Festivalul „Miturile Cetăţii“. Încă trei zile de evenimente, cu bucurie primite, pentru toate gusturile

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii