Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul „Biblioteca Vie”, organizat de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

ro

29 Sep, 2021 12:18 2675 Marime text
  • Cei interesați se pot întâlni cu „cărți vii”, adică povestitori care se deschid publicului cu propria lor experiență de viață, asemeni unei cărți care-și desfășoară povestea.

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța și Asociația „Creative Life” organizează Joi, 30 septembrie 2021 și Vineri, 01 octombrie 2021, orele 16.30-19.30, în holul central al Bibliotecii, evenimentul „Biblioteca Vie”, în care cei interesați se pot întâlni cu „cărți vii”, adică povestitori care se deschid publicului cu propria lor experiență de viață, asemeni unei cărți care-și desfășoară povestea.
​„Biblioteca Vie” își propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității umane, cu formele ei de sensibilitate, să stimuleze dialogul și să ne facă mai receptivi la dificultățile pe care o parte dintre semenii noștri le întâmpină în contextul societății actuale.
Astfel, cărțile sunt oameni care se confruntă cu prejudecăți, stereotipuri identitare, etichetări infamante sau depreciative (de gen, de vârstă, de educație, de meserie, de etnie, de religie etc.) și care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale. Fiecare dintre ei are o poveste de spus.
Cititorul este ascultătorul care trăiește o experiență unică de învățare de la aproapele său. Totodată, cititorul din cadrul unei Biblioteci Vii este o persoană dispusă să confrunte atât prejudecățile celorlalți, cât și pe ale sale“ - au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.

Cele 21 de „cărți vii” care se vor deschide în fața „cititorilor” sunt:
preot, manelist, rrom, aromân, persoană cu dizabilități, persoană cu malformații congenitale, antreprenor, femeie antreprenor, avocat, psiholog, profesor, președinte de ONG, LGBT, voluntar la vârsta a 3-a, jurnalist, persoană cu handicap de vedere, om al străzii, actor, deținut, polițist de penitenciar.
„Ele vă invită la dialog și să le cunoașteți poveștile care se ascund în paginile lor.
Evenimentul va fi prezentat de Giulia Bizau și Andrei Șeitan.
Biblioteca Vie face parte dintr-o serie de evenimente artistice și culturale din cadrul proiectului „Open Doors Youth Center”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul European Solidarity Corps“
- au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.

Sursa foto: Biblioteca Județeana Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii