Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment editorial de excepție în cadrul festivalului „Constanța citește”. Proiect cultural inedit, prezentat în Parcul Arheologic

ro

07 Aug, 2021 09:00 2913 Marime text
  • Eveniment editorial de excepție la Constanța, astăzi, începând cu ora 14.00.
  • Va fi prezentat un proiect cultural inedit: lansarea volumului „Forward March”, scris de Cristian Bassa și atelierul de cianotipie „Fotografii albastre și plante din secolul al XIX-lea”, ambele prezentate de dr. Cristina Irian.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Kulturale și Asociația Omnia Photo.

Forward March este un volum foto documentar care face parte dintr-un proiect pe termen lung realizat de Cristian Bassa. Lucrarea prezintă viața lui Alexandru, un soldat român, a cărui poveste personală și traiectorie este urmată de autor pe o perioadă de cinci ani (2012-2017). Cristian Bassa l-a însoțit vizual pe Alexandru în timpul serviciului, la evenimente private de familie și în timpul studiilor sale la Academia Militară.

De asemenea, va fi organizat un atelier de cianotipie în cadrul căruia cei prezenți pot experimenta utilizarea acestei tehnici de producție fotografică.

Vor fi utilizate pentru imprimare materiale dintr-o arhivă privată, fragmente de plante dintr-un ierbar realizat la finalul secolului al XIX-lea în România. Rezultatul atelierului va fi încorporat într-un proiect de artă participativă.

Sursă foto: Primăria Municipiulu Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii