Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural la Casa de Cultură „I.N.Roman“ din Medgidia Tasin Gemil lansează o nouă lucrare - „Un tătar din România“

ro

10 May, 2024 11:55 853 Marime text

 
  • Sâmbătă, 11 mai 2024, Profesorul Universitar Dr. Tasin Gemil de la Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, își va lansa o nouă lucrare dedicată relațiilor interetnice dintre tătari, turci și români - - „Un tătar din România“.
  • Evenimentul va avea loc, la ora 11.00 la Casa de Cultură „I.N.Roman“ din Medgidia.

Născut pe 21 septembrie 1943, la Medgidia, judeţul Constanţa, Tasin Gemil este unul dintre cei mai prestigioși slujitori ai muzei Clio din România.  

Profesor, timp de două decenii, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, actualmente îndrumător de doctorat la universitatea clujeană Babeș-Bolyai, cercetător neobosit al istoriei moderne și contemporane, fondator și director al Institutului de Turcologie şi Studii Central-Asiatice, Tasin Gemil, va lansa o nouă lucrare dedicată relațiilor interetnice dintre tătari, turci și români - „Un tătar din România“.

Lansarea va avea  loc, sâmbără, 11 mai, în orașul său natal, al cărui cetățean de onoare este, evenimentul fiind organizat de Primăria municipiului Medgidia, în colaborare cu Asociația Culturală “Mehmet Niyazi”.

La eveniment vor participa E.S. Gudsi Osmanov - ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, E.S. Emre Yurdakul -  consulul general al Turciei la Constanța, dr. Ernes Oberlander – directorul general al Muzeului Național de Istorie a României, prof.univ.dr. Lascu Stoica de la Univresitatea Ovidius, dr. Faxri Kerimli – consilier al Amnasadei Republicii Azerbaidjan, dr. Melek Fetisleam de la Institutul de Turcologie, Universitatea Babeș-Bolyal, Cluj Napoca.

Evenimentul va fi moderat de profesorul de istorie Ekrem Gafar. De la evenimentul de lansare a lucrării nu va lipsi momentul artistic, care va fi asigurat de Melia Iusuf.

Evenimentul organizate de Asociația Cuturală Memen Niyazi și Primăria Medgidia va avea loc la Casa de Cultură „I.N.Roman“ din Medgidia.

Tasin Gemil se poate lăuda cu o carieră de anvergură, atât în domeniul academic, cât și ca scriitor, cercetător sau diplomat, fiind primul ambadador musulman al României.

Citește și:

#citeșteDobrogea Istoricul Tasin Gemil, la ceas aniversar. Biografia unui dobrogean de rang înalt


#citește: Dobrogea Prof.univ.dr.Tasin Gemil, la aniversare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii