Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniela Vlădescu despre ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului „Vom porni aventura cea mai aventuroasă”

ro

31 Oct, 2020 00:00 5981 Marime text

Începând din acest week-end, timp de șase săptămâni, până pe 5 decembrie, scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va găzdui poate cea mai grea ediție a tradiționalului Festival Internațional al Muzicii și Dansului, ajuns la cea de-a 46-a ediție.
Cu inevitabilele emoții pricinuite de contextul pandemic actual mai ales, emoții care depășesc poate tensiunea organizării unei noi ediții, directorul teatrului, Daniela Vlădescu, a oferit un cuvânt înainte emoționant: „Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului este despre Teatrul Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» din Constanța.
Au trecut atât de mulți ani în care spuneam că ne este greu, și că încercăm, că și putem, că vom rezista, și că vom învinge, că sperăm în mai bine, că etcetera, etcetera, etcetera. A trebuit să vină anul 2020 ca să ne dăm seama că până acum nu ne-a fost atât de rău și că greul abia acum începe.
Trebuie să ne dovedim puterea, înțelepciunea, talentul și profesionalismul, trebuie să ne dovedim utilitatea și să ne arătăm respectul pentru public, pentru meseria noastră, pentru ARTĂ și pentru CIVILIZAȚIE, dar și să îi ocrotim pe toți cei din jurul nostru.
Așa că vom porni aventura cea mai aventuroasă, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 46-a, în anul 2020, anul în care multe generații au văzut pentru prima dată ce înseamnă o pandemie. Și pentru mine este prima dată, și pentru tine, și pentru ei, și pentru noi toți, cei născuți după precedenta pandemie. Asta a fost trista introducere, cu timide note de speranță și cu sonorități de îmbărbătare.
Acum vorbim despre MUZICĂ, despre DANS, despre INSTRUMENTE și VOCI, despre GRAȚIE  și FORȚĂ, SENSIBILITATE și TALENT. Pentru că toate acestea la un loc înseamnă acest FESTIVAL, cel mai longeviv din galeria de festivaluri muzicale și măiestre românești.
Vă așteptăm. Vă promitem că veți fi protejați și ocrotiți și că sufletul vă va fi luminat prin darurile noastre: spectacole de operă, balet, operetă, concert simfonic, seri de muzică folk și romanță, recitaluri de excepție, dar și spectacole inedite - PREMIERE, cum le spunem noi. Încercăm să vă aducem NORMALITATEA și să vă conducem în lumea minunată a spectacolelor muzical-coregrafice. Noi toți, cei ce formăm o echipă greu de învins, sau, vorba filmului, «greu de ucis».
Sănătate vă dorim! Solidaritate în lupta contra acestui dușman perfid! împreună putem să iubim, să ne bucurăm și, doar împreună, putem să luptăm și să învingem!
În această seară arma noastră este talentul!”.
 
O gală extraordinară de operă va deschide festivalul

În prima seară de festival, sâmbătă, 31 octombrie 2020, de la ora 18:30, este programată o Gală extraordinară de operă, la pupitrul dirijoral fiind Gheorghe Stanciu. Soliști: Ionuț Pascu (București), Paul Lungu (București), Georgeta Grigore (București), Laura Eftimie, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Marius Eftimie.
 
Duminică, 1 noiembrie 2020, de la ora 18:30, opereta „Rigoletto”, de G. Verdi, va avea în distribuție soliștii: Ionuț Pascu (București), Laura Eftimie, Doru Iftene, Orest Pîslariu (București), Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Andrei Băican, Adrian Pîrlea, Ionela Duma, Georgiana Medeleanu, Octavian Minea. Regia artistică - Emil Strugaru. Scenografia - Grigore Gorduz. Dirijor - Gheorghe Stanciu. Maestru cor - Adrian Stanache. Coregrafie - Fănică Lupu-Liești.
 
Citește și:

Teatrul „Oleg Danovski" anunță ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii