Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Cojocaru, actorul constănțean, își sărbătorește ziua de naștere. Care este cea mai mare dorință a sa

ro

31 Jan, 2022 00:00 4117 Marime text


 
  • Dan Cojocaru împlinește astăzi 54 de ani. 

L-am întrebat pe Dan Cojocaru care este cea mai mare dorință de ziua sa, dacă ar putea primi orice, ce ar fi? 

 

„Mi-aș dori să ne întoarcem la acea normalitate în care să ne întâlnim publicul în sala de spectacol. Mi-aș dori să joc cât mai mult pe scenă. Mi-aș dori ca oamenii să fie mai buni și privind în jur la ce se întâmplă acum, îmi doresc să fie pace.

Spectacolele noastre sunt cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care o facem publicului! Să fim cu toții sănătoși și să trecem cu bine peste această perioadă. 

Ne vedem la Teatru!, așa a încheiat actorul dorința sa de anul acesta.“

Dan Cojocaru este absolvent al Universitatii Hyperion, în 1996, și licențiat al Universității „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte, specializarea Artele spectacolului - actorie.Şi-a început cariera artistică la Teatrul Fantasio, a colaborat și cu Opera din Constanța.  A fost instructor coordonator al Trupei de copii „Arca“ și coordonator al Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“. 


 
Cât despre prestaţia sa pe scena Teatrului de Stat, s-a făcut remarcat în reprezentații precum „Eutopia”, „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis”, „Uciderea lui Gonzago”, „Titanic Vals”, „Visul unei nopţi de vară”, „Nişte năroji”, „Scaiul”, „Nunta lui Figaro” şi „Să ne răzbunăm, iubito!”  


 
Are o binemeritată notorietate în orașul Constanța, câștigată nu doar prin aparițiile scenice, ci și prin cele televizate, iar implicarea sa în proiecte dedicate lucrului alături de copii, de multe ori alături de copii defavorizaţi – este un exemplu demn de laudă.


 
Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“ trece în administrarea Centrului „Teodor T. Burada“. Actorul Dan Cojocaru, desemnat coordonator -  așa suna titlul știrii care anunța noua funcție a actorului, în anul 2018.


După 6 luni de ocupat scaunul de director al teatrului, echipa ZIUA de Constanța l-a invitat la un interviu. Iată ce a declarat Dan Cojocaru după prima jumătate de an a noul său loc de muncă.

 Astăzi este angajat al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“, regizor tehnic și actor colaborator al Teatrului de Stat Constanța.


Sursa foto: Fotografie pusă la dispoziție de către Dan Cojocaru pentru ZIUA de Constanța


Citește și:
 
Declarații de avere. Dan Cojocaru, director artistic la Centrul Cultural Theodor Burada, (documente)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii