Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:34 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Culturală Oglindă pentru culmile și abisurile sufletului nostru - nemuritoarea „Tosca”, de Puccini

ro

20 Sep, 2021 00:00 2228 Marime text

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, iubitorii de operă vor putea urmări sâmbătă, 25 septembrie, începând cu ora 19, spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini.
 
Sub bagheta dirijorului clujean Matei Pop, vor evolua în fața publicului constănțean Nicoleta Ardelean, Răzvan Săraru, Cătălin Țoropoc (București), Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea.
 
Drama „La Tosca” a dramaturgului francez Victorien Sardou (prezentată în 1887 la Paris, cu Sarah Bernhardt în rolul titular) a fost făcută celebră în lumea operei de libretul scris de Luigi Ilica și Giuseppe Giacosa.
 
Tragica iubire dintre Floria Tosca și tânărul pictor Cavaradossi, este plasată în realitatea istorică a domniei Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia și sora Mariei Antoaneta, și a înfrângerii Austriei de către Napoleon, în bătălia de la Marengo. 

Această lucrare a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să fascineze publicul, la mai bine de un secol de la premiera mondială.
 
Ceea ce denotă că, indiferent de generație, spectatorii au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim cu toții, din când în când, culmile și abisurile sufletului.
 
Regia artistică a spectacolului este semnată de Gheorghe Bărbulescu, scenografia e realizată de Şerban Jianu, iar maestru de cor este Adrian Stanache. 
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete.
 

 
Citește și:
Ieri seară, balerinii Teatrului „Oleg Danovski“ au strălucit în premiera națională a spectacolului „Prinț și cerșetor 

Ti-a placut articolul?

Comentarii