Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 26 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Ce iese din „Trei jobene”, puteți vedea la Teatrul pentru copii și tineret din Constanța

ro

22 Jun, 2021 00:00 2106 Marime text
 
 
Pe 22 și 24 iunie, începând cu ora 18, suntem invitați la premiera spectacolului „Trei jobene”.
 
Tinerii „nebuni” de la Aici (trupa de teatru pentru liceeni, înființată în septembrie 2013, în cadrul Liceului „George Calinescu” din Constanta, și preluată ulterior de Asociația cultural artistică TEEN TALENT) ne-au pregătit un spectacol dinamic și nu lipsit de învățăminte, creat după textul lui Miguel Mihura.
 
În regia lui Tiberiu Roșu – care este și coordonatorul trupei – spectacolul a luat deja câteva premii, la primul eveniment organizat după pandemie - Festivalul de Teatru Okaua București: locul I – Improvviso, premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Maria Țăpușă), premiul special al juriului pentru improvizație muzicală (Cezara Cristache) și premiul pentru cele mai bune costume.
 
Iată ce spun organizatorii despre premiera din această seară:
 
„Câte fete din zilele noastre se pregătesc în liceu pentru a deveni balerine sau se visează pe marile scene ale operelor din lume? Insă câte dorințe sunt spulberate datorită sărăciei, neajunsurilor sau problemelor din familie? Câte dintre aceste fete ajung să părăsească țara și să lucreze în cluburi de noapte acolo unde nu își imaginau vreodată? Viața e suspendată și singurul rol al timpului e să treacă.
Dincolo de acestea, în plan central se află Dionisio, un tânăr obișnuit, cu o viață cenușie, convențională și prozaică, în care se va scufunda definitiv prin căsătoria cu Margarita. Își va petrece ultima noapte de celibatar într-un hotel dintr-un mic oraș. Aici, el întâlnește o actriță de care se îndrăgostește. Paula îl introduce într-o lume a poeziei, a bucuriei și a neprevăzutului, în care fantezia și realitatea se îngemănează, determinându-l pe Dionisio să pună sub semnul întrebării valorile consacrate ale existenței sale provinciale, lipsită de umor și imaginație.”

Din distribuție fac parte Mario Montescu,Andrei Calu, Cristina Dănciulescu, Cezara Cristache, Maria ȚĂpușă, Eduard Damgalin, Iasmin Nurla, Sandra Armașu, Maria Sorici, Ruxandra Marioara, Maria Trepteanu, Robert Bileca, Alexandru Stavrositu, Ștefan Oprișan. Coregrafia este semnată de Geta Ravdan Huncanu.
Biletele se pot rezeva prin intermediul membrilor Trupei Aici sau la telefon 0721928117, în limita locurilor disponibile.
Prețul unui bilet este de 20 lei.

 
Citește și:

Ieri seară, balerinii Teatrului „Oleg Danovski“ au strălucit în premiera națională a spectacolului „Prinț și cerșetor“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii