Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs Național de Arta Actorului la Constanța, in memoriam Diana Cheregi

ro

24 Jul, 2019 22:49 1970 Marime text
Concursul Național de Arta Actorului este un proiect ce face parte din categoria proiectelor cultural-artistice, inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și are ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța, prin promovarea și valorificarea artei actorului, dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil.

Pentru anul 2019, evenimentul se va realiza in memoriam Diana Cheregi, unul dintre cele mai cunoscute nume ale teatrului constănțean și lector universitar al Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, sau dascălului de fier cu suflet sensibil, cum o mai numeau studenții – mama Dia).

„Ne propunem prin valorificarea cunoștințelor dar și a pregătirii studenților înzestrați cu potențial și talentul necesar pentru a deveni actori să devenim un punct de reper pentru întâlnirile studenților din toată țara. Prin teatru, orice persoană talentată şi cu dorinţă de lucru are posibilitatea de a se descoperi pe sine, de a găsi în ea însăşi calităţi şi defecte comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române şi universale, dezvoltându-le, pentru a reuși să dea viaţă celor mai puternice trăiri. De la un cuvânt până la un gest, până la o faptă, o scenă… Toate se îmbină treptat până când devin un întreg spectacol”, a declarat directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu.

Concursul se adresează studenților de la facultățile de profil din țară. Vor fi apreciate - talentul naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.

În fiecare zi, vor avea loc workshop-uri cu tematicile zilei respective (mișcare scenică, vorbire, canto, actorie, teatrologie) cu câte un specialist în domeniu. Se va oferi astfel candidaților un mijloc de dezvoltare personală, ajutându-i să păşească într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor. Se va permite conectarea cu sine și cu ceilalți, într-o competiție nouă sub această formă de workshop-concurs desfășurat în perioada 27 iulie-1 august și va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Juriul va fi format din personalități artistice în domeniu, iar concurenții vor avea de trecut prin cele cinci secțiuni propuse în concurs: arta actorului, mișcare, teatrologie, canto și vorbire. 

Sursă foto: facebook.com/CentrulCulturalJudeteanConstantaTeodorTBurada
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii