Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:53 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” din parcul Tăbăcărie debutează mâine

ro

05 Aug, 2021 17:48 797 Marime text

 
  • Cea de-a III-a ediție a festivalului „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” va debuta vineri, 6 august, în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie.

Primul weekend se va desfășura sub genericul „Teatru studențesc la Pontul Euxin” și va avea un caracter competițional. În concurs vor intra patru trupe de la: Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Vineri, 6 august, de la ora 21.00, în deschiderea concursului va evolua trupa Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius”, cu spectacolul de teatru-dans „Nocturn Tango”. Regia este semnată de prof. univ. dr. Radu Niculescu și asist. univ. drd. Inga Marcu, iar coregrafia e realizată de lect. univ. dr. Oana Lavinia Ștefan.

În distribuție se află studenți de la specializarea Artele spectacolului - Actorie, anul II: Andra Colidiuc, Marius Dima, Raluca Chelesu, Flori Priceputu, Amalia Rusescu și Francisc Rotaru.

Spectacolul „Nocturn Tango” este recomandat grupei de vârstă 16+.

Reprezentația va fi urmată, de la ora 22.30, de un atelier cu public susținut de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Sâmbătă, 7 august, de la ora 21.00, este programat spectacolul Universității de Arte din Târgu Mureș. Acesta va fi urmat, de la ora 22.00, de reprezentația celor de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Seara de sâmbătă se încheie cu un atelier cu public susținut de oaspeții de la Târgu Mureș.

Duminică, 8 august, de la ora 21.00, va avea loc spectacolul susținut de studenții de la Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, urmat de un atelier cu public.

Primul weekend cu teatru la Pontul Euxin se va încheia cu gala de premiere.

Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” se desfășoară până pe 29 august, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, și este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta este un Proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 146224/23.07.2020. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 lei.

Citește și: Seri de teatru și muzică la Constanța, în parcul Tăbăcărie

Ti-a placut articolul?

Comentarii