Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:46 24 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Sunset Sea-mphony 2017. Prima săptămână a întrecut aşteptările tuturor. Momente inedite

ro

07 Aug, 2017 00:00 1397 Marime text
Sunset Sea-mphony 2017 a împlinit deja o săptămână. Evenimentul care aduce, în fiecare seară, muzică de calitate constănţenilor şi turiştilor a depăşit aşteptările tuturor, fie că vorbim despre membrii orchestrei, public sau organizatori.
 
„Nu ne aşteptam să fim primiţi aşa de bine. Este o atmosferă foarte caldă, un public foarte primitor. Am văzut oameni care au dansat tango pe muzica noastră. Nu mă aşteptam la această reacţie, deşi eram convins că muzica noastră le va plăcea. Este pentru prima dată când cântăm pe malul mării, afară, cu toate instrumentele la rece“, a declarat Răzvan Metea, dirijorul orchestrei Bigg Dimm a’Band, din Cluj.
 
Într-adevăr, unele dintre momentele inedite ale festivalului sunt acelea când publicul, fie că vorbim despre copii, fie despre adulţi, vine în faţa orchestrei şi dansează. Una dintre piesele favorite este celebrul tango „Por una cabeza“, al lui Carlos Gardel, cunoscut şi din filmul „Parfum de femeie“. Încă din prima seară, oamenii au dansat pe aceste acorduri nemuritoare.
 
Un alt moment inedit a avut loc sâmbătă, când o tânără violonistă din Sibiu, în vârstă de 25 de ani, a vrut să interpreteze o melodie alături de dimabenzi, aşa cum îşi spun membrii orchestrei. A cântat „Adventure of a lifetime“ şi „Billie Jean“, dar a şi înlocuit una dintre violoniste, care a luat o scurtă pauză, din cauza căldurii puternice. „Fata din Sibiu ne-a mulţumit că i-am oferit posibilitatea să cânte cu noi, ne-a felicitat pentru proiect şi... s-a pierdut în mulţime, ca o Cenuşăreasă la miezul nopţii, dar fără să-şi piardă pantoful, ca în poveste“, a spus Georgiana Rusu, organizator al evenimentului.
 
Experienţa concertelor pe faleză este inedită nu numai pentru public, ci şi, aşa cum spuneam, pentru membrii orchestrei. Unii dintre ei au văzut pentru prima dată marea! În această situaţie este Beatrice Mureşan, flautistă. „Am văzut marea pentru prima dată vineri. Să cânţi cu ea în faţa ochilor este foarte frumos“, ne-a spus. Colegele ne-au mărturisit faptul că în a doua zi de când era în Constanţa a stat în apă mai mult de patru ore.
 
„Este multe peste ce ne-am aşteptat, oamenii vin şi ne felicită, ne întreabă care e programul de a doua zi. Un sfert din cei care vin aici au mai fost, revin. Sunset Sea-mphony începe să devină un fenomen. Totul este în favoarea noastră: marea, faleza, luna care apare la un moment dat, muzica foarte frumoasă, copiii aceştia minunaţi de la Cluj, dirijorul, care este un super-profesionist. Totul este în favoarea acestei stări pozitive“, a spus Sebi Pătrunjei, coordonatorul de activităţi.
 
Un alt moment inedit a avut loc duminică dimineaţă, când organizatorii şi orchestra i-au invitat pe constănţeni şi pe turişti la un picnic simfonic. Membrii orchestrei au cântat pe iarbă, la umbra copacilor bătrâni de pe faleză, şi mai aproape de public, un public ce a fost servit cu fursecuri, prăjituri şi apă.
 
Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Acestea se vor desfăşura pe platoul din zona grupului statuar „Pescarii“, până pe 12 august 2017, şi în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 - 27 august 2017. Publicul poate asista în mod gratuit la toate spectacolele.
 
Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. şi este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, cu suma de 334.800 de lei. Partener oficial este Dobrogea TV.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii