Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, noul spectacol pregătit de Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

ro

17 Mar, 2024 11:21 636 Marime text
Foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța a anunțat prin intermediul paginii de Facebook că demarează un nou proiect, pentru care deja s-au început repetițiile.
 
Echipa teatrului de la malul mării se pregătește pentru punerea în scenă a spectacolului „Casa Bernardei Alba”, o adaptare după piesa dramaturgului spaniol Federico Garcia Lorca.
 
„Bernarda Alba a decretat că reputația trebuie apărată cu orice preț, chiar al fericirii tuturor celor opt femei închise între ziduri. Ferestrele zăbrelite nu îngăduie decât iluzia libertății, iar banii stau la baza proiectatei căsătorii dintre cele mai râvnit tânăr din sat și cea mai în vârstă dintre surori. Și dacă iubirea s-a născut în alte inimi, ce altceva poate fi iubirea, decât un simptom al libertății, care trebuie ucisă din fașă în orice spațiu concentraționar?”, se menționează în descrierea spectacolului.
 
„Casa Bernardei Alba” îi va aduce în fața publicului pe următorii actori: Luiza Martinescu, Mirela Pană / Luiza Sarivan, Mihaela Velicu, Laura Iordan, Alina Mantsu, Ecaterina Elena Lupu, Cristiana Luca și Otilia Nicoară.
 
Echipa de producție este formată din: Diana Mititelu – regia; Alexandra Budianu – scenografia; Cristi Niculescu – lighting design și Sorina Mihaela Toma – regia tehnică.
 
Primele reprezentații ale spectacolului „Casa Bernardei Alba”  vor avea pe loc pe 26 și 27 aprilie 2024.
 
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul mystage.ro
 
Aceasta va fi a doua premieră a Teatrului de Stat Constanța în anul 2024, după „A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii