Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre organizează proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”

ro

01 Oct, 2023 12:30 693 Marime text
 
În perioada 27 Septembrie - 14 Noiembrie 2023, Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre organizează proiectul cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului”.
 
„Stagiune de teatru în localitățile județului” este un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.
 
Proiectul presupune derularea unei stagiuni de teatru în 9 localități din județul Constanța: Viroaga, Căscioarele, Cerchezu, Oltina, Corbu, Costinești, Lipnița, Coslogeni și Constanța. Spectacolele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, dar și adulților, iar intrarea este liberă.
 
În cadrul stagiunii sunt incluse trei spectacole care vor anima starea copiilor și adulților, îi vor distra, dar le vor oferi și șansa să își adreseze întrebări importante despre realitatea în care ne aflăm.
 
Primul spectacol se numește „Lumea poveștilor” și se adresează copiilor cu vârste între 3 și 12 ani, este un muzical și cuprinde poveștile românești de odinioară cu care am copilărit, precum Ursul păcălit de vulpe, Fata babei și fata moșului și Ileana Cosânzeana.
 
Al doilea spectacol, „Decizia finală e la tine”, este un Teatru Forum și are ca subiect social mamele minore. Alegerea acestei categorii sociale cu risc ridicat cu abandon școlar nu este întâmplătoare, România înregistrând în prezent 16.000 de mame minore, locul II în Uniunea Europeană.
 
Al treilea spectacol este destinat copiilor și adulților și se numește „Plata Birului”. Această comedie vie și antrenantă prezintă realitățile românești de ieri și azi, oamenii și relația lor cu autoritatea.
 
În ultima zi din cadrul proiectului, 14 noiembrie 2023, va avea loc un Concert „Maria lu’ Tănase”, susținut de Marius Mihalache & Band și invitații săi (Mihai Mărgineanu & Nico), Cristian Stănoiu (Visuals-proiecție în cadrul concertului) la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, începând cu ora 19:00, eveniment propus pentru Ziua Dobrogei.

Programul spectacolelor de teatru din localitățile județului poate fi consultat accesând Proiect cultural-artistic „Stagiune de teatru în localitățile județului” – PROGRAMUL SPECTACOLELOR 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii