Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armenii și grecii, de la malul mării Într-o frumoasă colaborare la „Seara de jazz” din Constanța (FOTO)

ro

18 Sep, 2023 17:13 1415 Marime text
  • Seara de jazz” , evenimentul cultural organizat de Sucursala Constanța a Uniunii Armenilor din România, se află deja în acest an la a șaptea ediție
  • De această dată, s-au alăturat organizatorilor Comunitatea Elpis Constanța, fapt ce adus diversitate în plus, dar și o frumoasă completare și colaborare. 
Faleza din fața Cazinoului constănțean a răsunat de acorduri de muzică bună, pe ritmuri de jazz și blues în fața unui public numeros. Cel puțin 250 de persoane, membri ai Uniunii Armenilor din România Constanța, ai Comunității Elene de la malul mării, prieteni, simpatizanți, dar și iubitori de muzică de gen au ocupat scaunele amplasate în fața scenei, dar și împrejurimile.

Evenimentul cultural a fost organizat de Uniunea Armenilor din România (UAR) sucursala Constanța, în colaborare cu Comunitatea Elenă Elpis Constanța, fiecare din cele două comunități prezentând o trupă invitată.

Seratei muzicale i-a dat startul Romeo&Jazzy Lou Band, trupa invitată de sucursala Constanța a Uniunii Armenilor, care a încântat audiența cu cover-uri, piese de jazz și blues cunoscute, în genul „Sweeet home Chicago” sau „Fragile”, motiv pentru care publicul a fredonat și ținut ritmul odată cu membrii trupei.

I-au urmat pe scenă Sebastian Burneci Trio, invitații Comunității Elene Elpis Constanța, cu un instrumental de excepție. Trompetistul și omul de jazz, Sebastian Burneci și-a demonstrat și cu această ocazie talentul înnăscut, dar și experiența muzicală. Liderul trupei este născut la Constanţa în 1983, într-o familie de muzicieni, fiind fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru. Printre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, Sebastian Burneci este solist al Big Band-ului Radiodifuziunii Române, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra și membru activ în diverse proiecte de jazz autohtone și internaționale.

Credit foto: Alisa Avachian
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii