Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Album de familie. Regii și reginele, principii și principesele României", catalog de colecție la Muzeul Național de Istorie a României

ro

11 Apr, 2024 15:12 402 Marime text



Sursa foto: Facebook/ MNIR


 
  • „Album de familie. Regii și reginele, principii și principesele României", catalog de colecție la Muzeul Național de Istorie a României catalog de colecție, 354 de pagini, 2023.
 
„Album de familie. Regii și reginele, principii și principesele României", este un catalog de colecție al Muzeului Național de Istorie a României, catalog de colecție cu  354 de pagini, apărut în 2023.
 
 Autorii volumului sunt Alexandra Mărășoiu și dr. Cornel-Constantin Ilie.
 
Volumul este conceput după modelul unui album fotografic de familie și se bazează pe unul dintre cele mai bogate fonduri de imagini din fototeca Muzeului Național de Istorie a României, cel dedicat Familiei Regale a României.
 
„Numeroasele cărți poștale și fotografii, multe dintre ele mai puțin cunoscute publicului sau chiar inedite, ilustrează trei generații ale dinastiei regale române. Cititorul îi va regăsi aici pe regele Carol I, pe regina Elisabeta, dar și pe mica principesă Maria; pe regele Ferdinand și pe regina Maria, precum și pe principii Carol (viitorul rege Carol al II-lea), Nicolae, Mircea, Mihai (cel ce va fi ultimul rege al României) și principesele Elisabeta (regină a Greciei), Maria-Mignon (regină a Iugoslaviei) și Ileana”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie.
 
Citește și
La Muzeul Național de Istorie a României Expoziția „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens” își prelungește perioada de vizitare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii