Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aflăm de la bulgari ce se întâmplă în localităţile judeţului Constanţa. Este vorba de bani mulţi. Citiţi cu atenţie

ro

11 Apr, 2019 03:39 6977 Marime text
 
Peste 16 milioane de euro vor fi investiţi în Regiunea Dobrich şi municipalităţile române pentru proiecte aprobate pânî în acest an în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria (2014-2020), potrivit, unei ştiri publicate ieri, de Agenţia bulgară BTA.
 
Zece inițiative ale municipalităților, instituțiilor și ONG-urilor au beneficiat de sprijin pentru îmbunătățirea infrastructurii, evenimente culturale și echipamente pentru situații de urgență, printre altele.

Dobrich și Hârșova vor crea un traseu de evenimente culturale și vor atrage turiștii la un festival de cântec și dans în satul bulgăresc Debrene și un festival de arte și meserii în orașul Hârşova din România, conform sursei citate.

Proiectul comun, în valoare de 1.410.000 de euro include, de asemenea, renovarea centrelor comunitare din două sate bulgare și centrul cultural Carsium din Hârșova.

Orașele Shabla (Bulgaria) și Cernavoda (România) vor primi 1.494.000 de euro pentru popularizarea culturii Hamangia, o cultură arheologică târzie neolitică.

Se vor face îmbunătățiri pentru turiștii de pe insula Big în Lacul Durankulak. Insula Mare, cunoscută sub numele de Orașul Lacului sau Troia Europeană, care prezintă rămășițe preistorice din ceea ce se crede a fi primul stil de viață agricol sedentar în Europa. Trei platforme de observare vor fi ridicate, iar aleea pietonală va fi lărgită.

Orașele de la General Toshevo (Bulgaria) și Murfatlar (România) vor dezvolta, de asemenea, un proiect de infrastructură culturală și vor furniza echipamente moderne pe site-urile de patrimoniu istoric.

Inițiative comune în Balcic și Mangalia, ONG bulgar și municipiul Constanța vor primi, de asemenea, finanțare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii