Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Acul de aur și ochii Glorianei“ se lansează luni, la Biblioteca „Ioan N. Roman”

ro

15 Jul, 2021 11:10 3273 Marime text


 
  • Editura Hummanitas organizează luni, 19 iulie 2021, lansarea de carte a scriitorului Radu Paraschivescu. Intrarea este liberă cu respectarea normelor de protecție anti-COVID aflate în vigoare.  
Biblioteca „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește lansarea romanului „Acul de aur și ochii Glorianei“, semnat de Radu Paraschivescu, luni, 19 iulie 2021, începând cu orele 18:30, în Aula Bibliotecii. Cu prilejul acestui eveniment se organizează o masă rotundă. Amfitrionul și partenerul de dialog al lui Radu Paraschivescu va fi directorul Bibliotecii Județene, criticul și istoricul literar, Angelo Mitchievici.

Volumul de față, Acul de aur și ochii Glorianei, posedă întreaga savoare și vivacitate a romanului de aventuri cu o nuanță picarescă, evidenţiază efortul documentar și pasiunea apocrifului investite într-un roman istoric și rafinamentul unei aventuri a cunoașterii așa cum o relevă privirea și pe care o pune în valoare Renașterea.

Radu Paraschivescu este jurnalist, scriitor,  traducător și redactor de carte român. S-a născut pe 14 august 1960, în București. A terminat Facultatea de Filologie din București și a fost prezentator tv, iar în prezent are o emisiune pe un post de radio.

A început să publice cărți în anul 2000, ajungând astăzi unul dintre cei mai cunoscuți autori români. Cărțile sale vizează cu preponderență configurarea unui profil al identității românești mai ales cu neizbutirile ei, cu stuporile ei, cu stângăciile ei, cu surprinderea unei dinamici efervescente a actualității pe toate palierele, într-o notă comic-absurdistă de o manieră adesea caragialească. Limba română revine în preocupările autorului nu ca teritoriu al unor dispute lingvistice, cât ca expresie a conținuturilor noastre afective și cognitive revărsate în spațiul public, a deformării și raznei.

O altă fațetă a personalității creatoare a lui Radu Paraschivescu îl recomandă ca prozator cu volume precum „Fluturele negru“ (2010), „Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri“ (2017), „Omul care mută norii“ (2019), „Recviem vesel pentru tata“ (2020).

Citește și:

Teodor Hossu-Longin, printre „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”

„Arca Șerpilor”, o carte lansată de polițistul constănțean Alexandru Florin


 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii