Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actriţa constănţeană Cătălina Mihai, nominalizată la premiile Gopo

ro

24 Feb, 2020 00:00 5310 Marime text

După ce am asistat, împreună cu tot restul planetei, la decernarea premiilor Oscar, a venit rândul cinematografiei româneşti să-şi recompenseze vârfurile.


Pentru ediţia cu numărul 14 a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 24 martie, au fost nominalizate lungmetraje, de ficţiune şi documentare, lansate în cinema în cursul anului trecut, filme româneşti produse în ţara noastră sau realizate în regim de coproducţie, dar cu participare majoritar românească.


După anunţul nominalizărilor (pentru detalii - https://premiilegopo.ro/stiri/nominalizari-premiile-gopo-2020), peste 600 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti au fost invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an.


Printre nominalizaţi, am descoperit şi o actriţă a Teatrului de Stat Constanţa, de curând selectată în echipa de profesionişti ai scenei dramatice de la malul mării, în urma unui concurs ce s-a desfăşurat în luna decembrie a anului trecut.


Cătălina Mihai, originară din Hârşova, a fost nominalizată la secţiunile „cea mai bună actriţă într-un rol principal” şi „tânără speranţă”, pentru rolul titular din filmul Heidi, unde joacă alături de Gheorghe Visu, în regia lui Cătălin Mitulescu.


Este vorba de prima experienţă de film a Cătălinei Mihai, care i-a adus multe satisfacţii şi a constituit botezul său cinematografic. Sperăm ca prestaţia sa să convingă juriul şi talentata actriţă să vină acasă cu premiul cel mare.


O puteţi urmări pe Cătălina şi în serialul de comedie „Mangaliţa”, unde interpretează rolul Svetlanei, o puştoaică venită din Basarabia.


Gala Premiilor Gopo 2020 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Naţional Bucureşti şi Babel Communications.


Sursa foto: captură YouTube - scenă din serialul „Mangaliţa”

 

Citeşte şi:

Gala de premiere, dar şi un remarcabil spectacol de teatru-dans, în ultima seară HOP 2019

Constanţa culturală - retrospectiva anului 2019

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii