Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul constănţean Eugen Mazilu a părăsit scena vieţii în urmă cu cinci ani

ro

24 Aug, 2016 13:20 3033 Marime text
Inima regretatului om de cultură constănţean Eugen Mazilu a încetat să mai bată pe 24 august 2011. A fost un om onest, cu personalitate, curajos, exprimându-se peste tot şi faţă de oricine cu o sinceritate dezarmantă.
 
Eugen Mazilu a decedat ca urmare a unei complicaţii apărute în urma unei operaţii chirurgicale. A fost înmormântat la Cimitirul Central, fiind condus pe ultimul drum de prieteni, colegi şi admiratori ai talentului său.
 
Actorul s-a născut la data de 9 august 1949, la Constanţa. A debutat pe scena Teatrului Eminescu din Botoşani. În 1973, a devenit actor al scenei de la malul mării. De atunci, spectacol după spectacol, a fost mai în fiecare seară prezent cu talentul şi voioşia sa în faţa publicului constănţean, sau în turnee şi deplasări. A ocupat funcţia de director al Teatrului Dramatic Constanţa în perioada 1985 - 1990 şi a avut în palmares 100 de roluri principale şi secundare. Actorul a fost renumit pentru rolurile din spectacolele de comedie, însă s-a remarcat şi prin interpretarea din drama psihologică „Vânătoarea de raţe", de Al. Vampilov.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii