Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase fotbalişti de la FC Viitorul, într-un stagiu de pregătire cu Naţionala Under-16 a României

ro

01 Feb, 2021 00:00 3871 Marime text
  • Echipa naţională Under-16 a României efectuează un cantonament, în care va disputa şi două partide amicale. 
 
Echipa naţională de fotbal Under-16 a României, formată din jucători născuţi în anul 2005, s-a reunit la Centrul Naţional de Fotbal Buftea pentru un stagiu de pregătire.
 
Coordonați la această acțiune de antrenorii Victor Ene, Iulian Cojocaru și Eugen Anghel, tinerii tricolori vor susţine și două partide de verificare, contra a două echipe de club Under-17. Din lotul convocat de România fac parte şi şase fotbalişti de la FC Viitorul: Vlad Răfăilă (portar), Andrei Aioanei, Alin Ștefănescu, Sebastian Borza (fundaşi), Adrian Mazilu şi Adrian Caragea (mijlocaşi).
 
După cum se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, primele meciuri oficiale ale acestei generații vor avea loc în a doua parte a anului. România va întâlni Germania, Rusia și San Marino în calificările pentru EURO U17 din 2022. Potrivit sursei citate, „pentru a merge mai departe la Turul de Elită, tricolorii trebuie să încheie grupa pe unul din primele două locuri sau să se regăsească între cele mai bune 4 echipe de pe locurile 3. EURO 2022 dedicat juniorilor U17 este programat să se dispute în Israel“.
 
Anul trecut, România U-16 a participat la puternicul turneu internațional „Vlatko Markovic“, de la Osijek (Croația), întrecere care a reunit la start opt echipe naționale. Tricolorii au susținut finala turneului, în compania Croației, care s-a impus cu 4-0. Printre jucătorii convocați la turneul din Croația s-au numărat și cinci fotbaliști crescuți în centrul de copii și juniori al Academiei Hagi: Vlad Răfăilă, Alin Ștefănescu, Andrei Borza, Adrian Mazilu și Adrian Caragea. Ultimii doi au reușit să și înscrie, Mazilu o dată (în meciul cu Macedonia de Nord), iar Caragea în două rânduri (în meciurile cu Macedonia de Nord şi Zambia).
 
Sursa foto: frf.ro
 
Citeşte şi:

Turneul "Vlatko Markovic"
Adrian Caragea și Adrian Mazilu, de la FC Viitorul, au înscris pentru România


 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii