Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicat ordinul ministrului Culturii privind reacreditarea Muzeului Național al Marinei Române

ro

25 May, 2021 17:32 3270 Marime text
  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 539 din 25 mai a fost publicat Ordinul 2.967 pentru reacreditarea Muzeului Național al Marinei Române din Constanța, județul Constanța.
 
Reacreditarea s-a făcut „în baza Hotărârii Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor nr. 1.347 din 20.04.2021, în conformitate cu prevederile art. 12 și 18 din Criteriile și normele de acreditare a muzeelor și a colecțiilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului culturii și cultelor nr. 2.057/2007, conform Legii muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003.

Actul normativ la care facem referire, datat 29 aprilie 2021, este semnat pentru ministrul culturii, de Camelia Veronica Marcu, secretar general.
 
Despre Muzeul Marinei Române

Muzeul Marinei Române a fost înființat prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1127 din 29 mai 1969, ca instituție de profil de importanță republicană/națională – muzeu de categoria I, prin specificul său, unicat în țară, în prezent constituind rețeaua muzeală militară, împreună cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Muzeul Aviației.

Instituția îndeplinește cumulativ următoarele funcții: constituirea, conservarea și restaurarea patrimoniului muzeal; evidența, protejarea, cercetarea și dezvoltarea patrimoniului muzeal; punerea în valoare a patrimoniului muzeal în scopul cunoașterii, educării și recreerii publicului; promovarea trecutului navigației și a istoriei Marinei Române de la începuturi și până în contemporaneitate.

Ca unitate militară, Muzeul Marinei Române este instituția specializată a Statului Major al Forțelor Navale în probleme de cultură, cercetare și documentare muzeografică și istorico-militară.

Prin toate acestea, instituția păstrează memoria înaintașilor pentru generațiile viitoare, înscriindu-le efortul, strădania și reușitele în patrimoniul universal.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii