Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

106 ani de la vizita familiei imperiale ruse la Constanța. Țarul Nicolae al II-lea a sosit cu un yacht, pe mare

ro

01 Jun, 2020 07:32 3840 Marime text
  • Țarul Nicolae al II-lea a fost întâmpinat pe faleza Constanței de către Regele Carol I
Astăzi se împlinesc 106 ani de la vizita oficială a Țarului Nicolae al II-lea și a celorlalți membri ai familiei imperiale ruse în România, la Constanța.
Familia imperială a fost primită de regele Carol I și familia regală din România, alături de personalități politice române. Două luni mai târziu, după acest moment, avea să se declanșeze Primul Război Mondial. De asemenea, sursele istorice notează că vizita de la Constanța a fost ultima ieșire în afara Rusiei a familiei imperiale ruse, ulterior fiind asasinați în timpul revoltei bolșevice.
Întâlnirea de la Constanța a fost una scurtă, ce a început dimineața și s-a încheiat seara, în jurul orei 11.00. Țarul Nicolae al II-lea, Țarina și copiii, alături de persoanele ce îi însoțeau au fost primiți pe faleza din Constanța, aceștia sosind cu yachtul imperial, pe mare. Sute de oameni s-au adunat atunci pe faleză, pentru a vedea ambarcațiunea imperială și pe membrii uneia dintre cele mai puternici dinastii a momentului.
În anul 2014 a fost organizată, la Muzeul Național de Istorie a României o expoziție cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la acest eveniment.

Sursa foto: Muzeul Național de Istorie a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii