Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță, despre cazul elevei vaccinate din greşeală cu Johnson&Johnson

ro

16 Nov, 2021 17:25 1841 Marime text
  • Preşedintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, în cazul elevei din Cluj-Napoca, cu vârsta de sub 18 ani, căreia i s-a administrat din greşeală vaccinul de la Johnson& Johnson „nu se anticipează niciun risc" cu privire la starea acesteia de sănătate.
Medicul Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost rugat, în cadrul unei conferințe de presă, să confirme o informaţie apărută în presa locală potrivit căreia o elevă sub 18 ani ar fi fost vaccinată, din greşeală, cu vaccinul de la compania farmaceutică Johnson&Johnson.

„Am vorbit cu directorul DSP Cluj, mi-a confirmat că într-adevăr acest lucru s-a întâmplat.

A fost, din câte mi s-a transmis, o eroare la momentul triajului. (...)

La momentul la care o persoană vine la triaj, se scanează cartea de identitate şi acolo se vede vârsta şi în funcţie de tipul de vaccin se spune dacă este sau nu eligibil, dacă se poate sau nu vaccina.

Persoana a trecut de triaj şi a fost vaccinată.

Ulterior, în momentul în care s-a încercat să se introducă în RENV vaccinul, evident că nu s-a putut face acest lucru, pentru că a apărut o eroare de introducere, ţinând cont că vaccinul cu Johnson în momentul de faţă are autorizare peste vârsta de 18 ani.

Sigur că este un lucru care nu trebuie să se întâmple, (...) există proceduri, există instrucţiuni şi fiecare persoană care ajunge în centrul de vaccinare trebuie să efectueze acest triaj. S-a efectuat acest triaj, dar, repet, nu s-a identificat corect vârsta persoanei respective", a declarat şeful CNCAV, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Valeriu Gheorghiță a menționat că, din punct de vedere al profilului biologic și imunologic, la vârsta de peste 17 ani, respectiv 18 ani, organimul nu este diferit ca reactogenitate și că nu nu se anticipează niciun risc cu privire la starea de sănătate a elevei.

„Acum întrebarea este, din punct de vedere medical, dacă există vreun risc sau vreo repercusiune asupra stării de sănătate. Nu există, nu se anticipează niciun risc. De ce?

Pentru că din punct de vedere al profilului biologic, imunologic, la peste 17 ani, respectiv, 18 ani, organismul nu este diferit ca reactogenitate şi ca imunogenitate. (...) Cred că principala recomandare este să ne asigurăm că personalul vaccinator cunoaşte foarte bine instrucţiunile şi că le şi respectă", a adăugat acesta.

Sursă foto: captură video Facebook.com/ Guvernul României

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii