Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță anunță deschiderea a 180 de centre noi, la nivel național. Care ar fi cele eligibile la Constanța

ro

03 Feb, 2021 00:00 2172 Marime text
  • Valeriu Gheorghiță anunță că vor fi deschise alte 180 de centre de vaccinare în țară
  • La Constanța ar putea să mai fie deschise noi fluxuri în alte șase centre de vaccinare, deja avizate de DSP Constanța
  • La acestea ar putea să fi folosite doar doze furnizate de AstraZeneca, conform celor declarate de Gheorghiță
 
Ieri, 2 februarie, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță a susținut o conferință de presă unde a prezentat ultimele cifre din campania de vaccinare.
 
„Vaccinarea persoanelor din etapa a doua care a început în 15 ianuarie până la data de 1 februarie au fost vaccinate 350.371 de persoane cu prima doză dintre acestea pentru persoanele vulenerabile însemnând: persoane cu boli cronice, persoane peste 65 de ani, persoane din cele 1884 de centre medico-sociale și persoane cu diverse grade de handicap reprezintă aproape 79%”, a spus Valeriu Gheorghiță.
 
Acesta a mai precizat că pe 15 februarie sunt prevăzute deschidere a 180 de centre de vaccinare pentru distribuirea vaccinului AstraZeneca:
 
„Am cerut un punct de vedere oficial inclusiv de la AstraZeneca. Ni s-au prezentat toate datele care ies din studiile clinice, așa încât în cursul acestei săptămâni sa fim în măsură să luăm decizia potrivită pentru adminsitrarea acestui tip de vaccin în România. Pentru data de 15 februarie sunt prevăzute 180 de centre de vaccinare noi pe care urmează să le deschidem în ideea de a utiliza și de a distribui vaccinu AstraZeneca în aceste centre de vaccinare”, a spus președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.
 

Centre avizate, la Constanța

 
Conform datelor furnizate la data de 26 ianuarie, până la acea dată, pe lângă centrele de vaccinare funcționale în unitățile medicale din județul Constanța, au mai fost avizate centrele de la Valu lui Traian, Ovidiu și Cumpăna.
 
Urmează să se facă demersurile necesare și este posibil ca acestea trei să se afle pe lista centrelor care s-ar deschide la jumătatea acestei luni. Conform purtătorului de cuvânt DSP Constanța, Tudorel Ene, au fost avizate și centrele de la Cernavodă, Cogealac și UAT Constanța – Pavilionul Expozițional Constanța.

Citește și:

Centrele de vaccinare de la Ovidiu, Valu lui Traian și Cumpăna au fost avizate de către DSP Constanța

Alte trei centre din județul Constanța au primit avizul DSP Constanța. Printre ele și centrul de la Pavilionul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii