Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinul anti-COVID ajunge în România, în prima zi de Crăciun. Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță au plecat spre Arad

ro

25 Dec, 2020 10:24 1701 Marime text
  • Vaccinul antiCovid ajunge în România pe 25 decembrie, cu o zi mai devreme decât era programat inițial.
Vești bune pentru români de sărbători! Vaccinul antiCovid ajunge în România pe 25 decembrie, cu o zi mai devreme decât era programat inițial.

Vaccinul antiCovid ajunge în România în doar câteva ore. Echipa lui Raed Arafat a plecat în această seară la Arad pentru a întâmpina camionul în care se află primele doze de vaccin, scrie romaniatv.net.

„Pregătiri pentru debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România: Raed Arafat, Secretar de Stat in MAI, Valeriu Gheorghiță, Președintele CNCAV și Constantin Spînu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice MAPN, au plecat în această seară înspre Arad.

România, prin Vama Nădlac 2. Ora aproximativă de intrare în țară a primelor doze de vaccinuri este 12.00”, e mesajul apărut pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.Prima serie va cuprinde 10.000 de doze de vaccin antiCovid, urmând ca din ianuarie România să primească câte 100.000 de doze pe săptămână.


„Din ianuarie vin doze mai mari. Noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult pe măsură ce se poate vaccina mai mult. În prima etapă va fi vaccinat personalul medical. În a doua etapă va fi vaccinat personalul esenţial. Noi credem că în martie – aprilie este faza când va fi vaccinată populația generală.

Vaccinarea este voluntară. Nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze pentru că această vaccinare este singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică îşi fac efectul. Toate sunt sigure şi în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară, probabil să scăpăm de această pandemie”, spunea Klaus Iohannis în urmă cu câteva zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii