Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:51 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie În procent covârșitor, cei care au participat la sondaj cred în existența Covid-19

ro

28 Sep, 2020 00:00 964 Marime text
  • Din totalul de 175 de voturi exprimate, 87% dintre cei care au participat la sondaj au răspuns că ei cred în existența Covid-19.
  • Restul participanților, însumând 13%, au răspuns negativ la această întrebare.
La aproape șapte luni de când epidemia de Coronvirus a cuprins și România, după două luni de stare de urgență și altele de stare de alertă, în contextul în care tot felul de teorii ale conspirației circulă pe canalele de socializare virtuală, existența virusului SARS-CoV-2 pare mai degrabă controversată, în anumite cercuri.
Cu toate acestea, cei mai mulți dintre respondenții sondajului lansat săptămâna trecută de ZIUA de Constanța au răspuns afirmativ la întrebarea privind existența virusului.
Astfel, din totalul de 175 de voturi exprimate, 87% dintre cei care au participat la sondaj au răspuns că ei cred în existența Covid-19, în timp ce restul participanților, însumând 13%, au precizat că nu cred în existența virusului.

La mijlocul lunii martie 2020, epidemia de Coronavirus a cuprins și România, după ce făcuse victime semnificative în China, Italia și alte zone ale lumii.
La circa o săptămână de la înregistrarea primelor cazuri în țară, președintele României a decretat stare de urgență. Din luna mai, iar apoi aceasta s-a transformat în stare de alertă, care este în vigoare și azi.

Acum, la aproape șapte luni de când noul coronavirus a cuprins România și la aproape zece luni de când s-a lansat în lume boala Covid-19 (Coronavirus-Desease-19 – de la anul apariției sale), oamenii protestează peste tot.

Proteste sunt și în țara noastră, împotriva purtării măștilor și a măsurilor anti-covid care restricționează drepturile fundamentale ale cetățenilor, spun protestatarii.
Părerile sunt împărțite și, în timp ce mulți oameni sunt speriați de efectele devastatoare ale Covid-19 asupra oganismului, sunt mulți cei care cred fie că totul este o conspirație mondială pentru suprimarea drepturilor cetățenilor, fie că se exagerează mult în privința acestui virus.Potrivit sondajului de opinie derulat de ZIUA de Constanța în perioada 20-27 septembrie 2020, la care au dorit să răspundă 175 de persoane, 87% dintre acestea cred în existența Covid-19.Citește și:

72 de cazuri noi de și alte decese Covid, în Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii