Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:03 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un singur pat este liber la ATI, pentru pacienţii cu COVID-19

ro

30 Oct, 2021 13:45 772 Marime text
  • Un singur pat este liber la ATI pentru pacienţii care suferă de COVID-19.
Un singur pat este liber la ATI pentru pacienţii care suferă de COVID-19, anunţă, sâmbătă, Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

La  nivel național, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, în București , altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

 Iată comunicatul pus la dispoziție de Grupul de Comunicarea strategică 

În data de 30 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.742 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 153 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

 1.858 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, în București , altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii