Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:50 30 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Ministerul Sănătăţii Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 este de 13,56%. Teste efectuate în ultimele 24 de ore

ro

01 Mar, 2022 13:34 736 Marime text
 Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 8.461 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 62.368 teste RT-PCR și antigen efectuate. 

Gradul de pozitivare este de 13,56%. 

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane. 

Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea. 

De asemenea, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19: http://www.ms.ro/2022/01/22/masuri-urgente-in-bucuresti-si-ilfov-pentru-cresterea-accesibilitatii-la-testarea-covid-19-si-pentru-reducerea-timpului-de-asteptare-pentru-pacientii-care-solicita-testarea-la-domiciliu/ 

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultație și tratamentul necesar. 

Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112. 

Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor. , transmite Ministerul Sănătății. 

De altfel, astăzi dintre cele 892 de persoane internate la ATI, 780 sunt persoane nevaccinate.  De asemenea, dintre cele 164 de decese înregistrate, 146 au survenit la pacienți nevaccinați.  Localizarea celor 748 de centre de vaccinare este disponibilă la următorul link: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/


Sursa foto: Pixabay 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii