Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:55 08 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vaccinul nu mă doare, că sunt curajoasă!“ A început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani la Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

26 Jan, 2022 11:51 2666 Marime text

114.000 doze de vaccin pentru copii de la compania Pfizer BioNTech au ajuns în România.


Procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început la data de 26 ianuarie

 Până în jurul orei 12.00., la Constanța s-au vaccinat un baiat de 11 ani, dar și o fetiță care urmează să împlinească luna viitoare 6 ani. 

Bunica unuia dintre copiii care au venit să se vaccineze a perecizat că toata familia este vaccinată, și trebuie să se vaccineze și copilul.


 

Copilul dacă merge în colectivitate la grupa mare aduce virusul mare, și atunci noi ne-am vaccinat degeaba. Copilul are 6 ani. Familia este toată vaccinată, mamă, tată și bunică.


Fac și acest al șaselea vaccin! Vaccinul nu mă doare, că sunt curajoasă! Virusului nu îi place vaccinul!, a spus una dintre fetițele curajoase prezente la vaccinare. 


 
Întrebată ce recomandă copiilor cu vârste între  5 și 11, o bunică, fost cadru medical, a răspuns:

 

Eu recomand vaccinarea, dar fiecare decide pentru viața lor. Vaccinul te ajută. Este o protecție a familiei și a copiilor. Fiecare corp răspunde la viruși. Fiecare are corpul lui. Viața e o loterie, poți traversa strada și te -ai dus , nu trebuie să fie de vină un vaccin. 



Ușor, ușor copiii încep să se adune la Pavilionul Expozițional.


Am ales să mă vaccinez pentru că șansele sunt mai mici să am covid, și că e bine să mă apăr de covid. Colegilor mei le spun să se protejeze că să nu aibă boala. Cel mai mult m-au încurajat părinții mei. , a spus o fetiță de 9 ani venită să se vaccineze. 
 



Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța, s-a aflat în mijlocul copiilor veniți la vaccinare.



La nivelul țării s-a început vaccinarea copiiilor. Noi, la Centrul de Distribuție, la Spitalul Militar în farmacie aveam 12.000 de doze, doze care vor fi distribuite în toată regiunea. Pe Constanța stăm bine. Ne-am dori să avem mulți copiii, să putem să le facem vaccin. Dozele nu ar fi o problemă. Copiii pot veni o dată prin programarea pe paltformă, dar vaccinare de poate face și la liber. Am observat o fetiță care era programată sâmbătă, dar și-a dorit să vină azi.


Felicit toti părinții care au decis să-și vaccineze copiii. Ne vom gândi să extindem locurile pe secții pentru copii. Mai multe de 50% în spital, sunt copii.  


  În momentul acesta toate lucurile sunt ocupate. Vrem să mai extindem la Spitalul Județean și la Spitalul Medgidia, unde sunt secțiile de copii. În funcție de nevoie, vom extinde încât să nu rămână nici un copil fără loc.


Copiii nu stau mai mult de 2-3 zile în spital. Ceea ce înseamnă că va fi un flux mare pe un pat. În ATI nu avem copii. Media de vârstă a copiilor internați este cam 15-16 ani. În spitalele constănțene , avem și copii din alte județe, la Medgidia. , a transmis Schipor. 



Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani se vor putea vaccina anti COVID-19, începând de astăzi, programărilor putând fi realizate prin platforma dezvoltată de către STS. La Constanța, pentru prima săptămână, erau realizate 71 de programări pentru copii, la Pavilionul Expozițional conform datelor furnizate la data de 25 ianuarie.


Oficial de la Primăria Constanța 

A început campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
 
8 copii aveau programare astăzi la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța, dar s-au imunizat mai mulți, întrucât vaccinarea celor mici se poate face și fără programare.
 
Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză (10 µg).   Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.
 
Programarea se poate efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare  cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.
 
Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.
 
 




 
114.000 doze de vaccin pentru copii de la compania Pfizer BioNTech au ajuns în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.


Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe la data de 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 42.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 12.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 12.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.  


„Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.


Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty  este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile“  - a precizat Centrul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.
 

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Conform datelor furnizate la data de 25 ianuarie, la Constanța, pentru prima săptămână de vaccinare, erau programați un număr de 71 de copii, la Pavilionul Expozițional însă datele sunt într-o continuă dinamică.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.





Sursa foto-video: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii