Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:42 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația la spitalele din Tulcea și Constanța Verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Raportări ieșite din tipar

ro

14 May, 2021 11:11 924 Marime text
  • În cadrul raportului, există o rubrică intitulată Analiza de profunzime a unor spitale cu raportari ieșite din tipar, unde este prezentată situați din spitalele din Constanța și Tulcea.
Ministerul Sănătăţii a făcut public vineri raportul comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

În cadrul raportului, există o rubrică intitulată Analiza de profunzime a unor spitale cu raportari ieșite din tipar, unde este prezentată situați din spitalele din Constanța și Tulcea.

S-au luat ca baza pentru analiza decesele raportate in alerte.ms.ro pentru luna martie 2021 ( calculate ca diferenta intre totalul deceselor raportate la 1 aprilie și totalul deceselor raportate la 1 martie).

O prima etapa a constat In evaluarea pe baza de observatie a numarului de decese raportate lunar ( calculat ca diferenta intre raportarile din data de 1 ale lunilor aprilie și martie).

în etapa urmatoare s-au comparat decesele raportate in luna martie cu media lunara a deceselor raportate In perioada aprilie 2020 - februarie 2021.

Având in vedere situatia epidemiologica agravata s-a calculat și media lunara a deceselor raportate in perioada octombrie 2020 - februarie 2021.

În urma acestei analize s-a identificat un lot de 13 spitale cu abateri mari in luna martie fata de mediile lunare din cele doua perioade. S-au solicitat clarificări privind raportarile deceselor atat la spitalele respective, cat și la DSP.

Iată situația spitalelor din Constanța și TulceaRaportul integral îl puteți consulta în secțiunea Documente a materialului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aligantis 14 May, 2021 11:51 Verificati si raportarile DSP au tinut oameni pe lista desi erau vindecati, mai ales in perioada craciunului si pastelui. E foarte usor de verificat, luati listele si sunati oamenii sa vedeti ce minciuni au fost promovate.