Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:00 04 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scriitorul Paul Goma, decedat din cauza coronavirusului, la Paris

ro

25 Mar, 2020 18:43 607 Marime text
Scriitorul Paul Goma a murit la vârsta de 84 de ani din cauza coronavirusului, la Paris.

Mariana Sipos, biograful lui Paul Goma, anunță, într-un comunicat de presă, că Paul Goma a murit în noaptea din 24 spre 25 martie din cauza infecției cu coronavirus:

”În urmă unui mesaj primit din Franța, cu regret și mare durere anunț plecarea dintre noi a marelui scriitor și disident Paul Goma, în noaptea din 24 spre 25 martie 2020. Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitie Salpetriere, în urmă constatării infectării cu virusul ucigaș.

Conform informațiilor transmise de echipa medicală care l-a îngrijit, Paul Goma a plecat senin, fără durere și cu sufletul împăcat.

Fiul sau, Filip Goma, după ce în urmă cu doi ani și-a pierdut și mama, este foarte tulburat și îndurerat și roagă să nu fie contactat.

Conform indicațiilor lui Filip Goma, respectând dorința tatălui sau și țînând cont de restricțiile actuale în vigoare în Franța, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pere Lachaise din Paris.

Voi comunica programul ceremoniei îndată ce va fi finalizat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Aprindeți o lumânare sau spuneți o rugăciune pentru odihnă sufletului său.

Mariana Sipos”

Paul Goma s-a născut pe 2 octombrie 1935, la Mana, Orhei, România și este un scriitor român, refugiat politic la Paris, anticomunist, liderul Mișcării pentru drepturile omului din 1977 în România.

Ti-a placut articolul?

Comentarii