Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:43 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România donează 100.800 de doze de vaccin către Republica Moldova

ro

11 Jun, 2021 11:29 436 Marime text
  • Acțiunile de sprijin oferite autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 continuă.

Astăzi, 100.800 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităților implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19.

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

Misiunea se realizează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București - Chișinău și retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Potrivit CNCAV, în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze, în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie a.c. România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Sursă foto: CNCAV

Ti-a placut articolul?

Comentarii